Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Rotan en bamboe: een duurzaam alternatief voor hout

Rotan en bamboe: een duurzaam alternatief voor hout
Artikel begint onder de advertentie

Trends hebben de gewoonte om terug te komen. Zo ook deze 70’s hit, riet, rotan en bamboe! Geregeld worden ze nog door elkaar gehaald, dus allereerst, wat is het?

Riet is een waterplant en omdat het vrij dun is, wordt het wel gebruikt voor manden, maar is het vaak niet echt geschikt voor meubels.

Rotan/Manou komt voornamelijk uit het regenwoud. Het is een soort harde liaan van de Rotan palm.

Bamboe is een grasachtige plant. Omdat bamboe hol is van binnen is het licht van gewicht.

Mijn eigen heerlijke manou stoel in blackwash uitvoering. Heerlijk met een schapenvacht en plaid. En mijn plant in een naturel rieten mand.

Met meubels van rotan of bamboe haal je een beetje het gevoel van buiten naar binnen. Hierdoor worden ze veel toegepast in botanische en bohemian interieurs. Maar ook in andere interieur stijlen komen ze dankzij hun warme uitstraling en ruimtelijke effect prima tot hun recht.

Hier allerlei verschillende soorten manden en potten bij elkaar in mijn plantenhoek.

Zelf ben ik er dol op. In de basis vind ik mijn interieur Scandinavisch. Door de rustige en naturel uitstraling combineert het echter prima, en heb ik het op veel plekken in huis toegevoegd. Dat resulteert weer in een prachtige scandi-boho combinatie, het voelt gewoon warm en zomers.
En een voordeel, mocht de trend toch weer heel snel overwaaien? Dan haal ik de accessoires uit mijn interieur en vul ik mijn basis weer met iets anders aan.

Begin eens klein, een leuk windlichtje van bamboe kan al een aanvulling zijn.

Het hoeft ook echt niet duur te zijn om toe te passen in je interieur. Begin als je twijfelt eerst is met een paar (plant)potten in plaats van een stoel of lampenkap, of een rieten mand van Sweetlivingshop. Het combineert niet alleen prima met wit, planten en tropische prints, maar ook met bijvoorbeeld grijs, groen, blauw of roze, dus grote kans dat het een hit zal zijn in je interieur.

Leuk, toch zo een mand met een bijvoorbeeld een monstera of bananenplant erin?

Overigens zijn de meeste items van riet, rotan en bamboe handgemaakt en hierdoor erg milieuvriendelijk. Bovendien is het ook een duurzaam alternatief voor hout, omdat de planten enorm snel groeien!

Ik ben dol op deze combinatie in mijn interieur.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *