Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Ruimte creëren in huis

Ruimte creëren in huis

Als je een wat kleiner huis hebt is het vaak lastig om deze praktisch maar toch mooi in te richten. Je hebt van alles in je hoofd wat je neer wilt zetten, maar de ruimte laat dat niet helemaal toe. Is dit bij jou ook het geval? Dan kun je wellicht wat tips op doen aan de hand van deze blog.

Muren

Maak gebruik van lichte kleuren op de muur. Door lichte kleuren te gebruiken zorg je ervoor dat het licht kan weerkaatsen. Met name bij witte muren zal dit het geval zijn. Donkere kleuren weerkaatsen weinig tot helemaal geen licht, wat een ruimte kleiner en intiemer maakt. Wil je een ruimtelijk gevoel creëren is dit dus niet wat je wilt hebben.

Wil je toch graag wat kleur op de muur? Dan kun je ook een beetje spelen met een gekleurd vlak op je muur, zoals bijvoorbeeld op de foto hieronder.

Vloer

Door te kiezen voor een vloer met grotere planken of tegels lijkt je ruimte optisch groter omdat er minder lijnen zitten in de vloer. Kies je voor allemaal smalle planken of kleine tegeltjes, dan zijn er veel lijnen/voegen zichtbaar en dat maakt het druk. Probeer dit te voorkomen. Er zijn ook vloeren waarbij je helemaal geen tussen lijnen ziet. Net als bij de muren, kun je ook bij de vloer het beste gaan voor een lichte kleur.

Meubels

Probeer de meubels goed op elkaar af te stemmen. Koop kasten/tafels van dezelfde serie, of zorg dat je de houtsoorten en kleuren zoveel mogelijk hetzelfde houdt. In een kleinere ruimte zorgt eenheid in de meubels namelijk voor meer rust en dus ook gelijk een ruimtelijker gevoel.

Kies zoveel mogelijk voor dichte kasten, omdat open kasten in een kleine ruimte al snel wat rommeliger zullen ogen. Zeker gezien het feit dat je de ruimte in de kasten die je hebt hard nodig zal hebben. Qua bank ogen hoekbanken meestal een stuk ruimtelijker dan een bank met een losse stoel daarbij. Een hoekbank kun je (heel logisch) makkelijk in een hoek schuiven waardoor het zo min mogelijk ruimte in beslag zal nemen.

Accessoires

Net als bij de meubels is het ook bij de accessoires belangrijk om eenheid te creëren. Kies voor een bepaald kleurenpalet en trek deze door in je interieur om het een geheel te maken. Vind je het lastig om te weten welke kleuren je goed met elkaar kunt combineren? Op internet kun je diverse voorbeelden van kleurenpaletten vinden om je goed op weg te helpen.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips. Heb je zelf misschien nog een andere goede tip? Laat deze dan vooral achter in een reactie!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *