Maastricht magazine >

 
lifestyletip

Saaie schutting? Tover hem om tot een blikvanger!

Saaie schutting? Tover hem om tot een blikvanger!

Een schutting kan soms een erg saaie uitstraling geven aan je tuin. Hoe kun je nu van je saaie schutting een mooie blikvanger maken? Gelukkig is je schutting opvrolijken helemaal niet zo moeilijk als je denkt en hoeft het ook niet veel geld te kosten. Je kunt heel makkelijk zelf schuttingen pimpen door wat decoratie aan te brengen. Het belangrijkste is dat je hierbij niet allerlei stijlen door elkaar mixt. Kies een stijl die bij jou, jouw tuin en jouw interieur past en zoek decoraties die daarbij passen.

Geef je schutting een kleurtje

Blaas je schutting nieuw leven in door hem een andere kleur of een combinatie van kleuren te geven. Je kunt zelf je schutting een leuk kleurtje geven, maar je kunt bijvoorbeeld ook je kinderen of buurtkinderen vragen om je schutting te decoreren. Bedenk wel een leuk thema voor je schutting als je kinderen de vrije hand geeft en zoek zelf kleuren uit die mooi bij elkaar passen. Een bont geheel kan prachtig staan in een strakke tuin. Of beschilder je schutting met leuke dieren of bijvoorbeeld een mooie afbeelding van de zee. Let wel op dat je de verf gebruikt die geschikt is voor jouw type schutting.

Maak van een oude pallet een plantenmuurtje

Hang een oude pallet aan je schutting en maak er een mooi plantenmuurtje van. Maak worteldoek vast aan de pallet, zodat het zand er niet uit kan vallen. Koop dan verschillende plantjes en zet die in de pallet. Je kunt er ook een leuk kruidentuintje van maken. Je kunt bij ieder kruid de naam schrijven op de pallet, zo weet je precies wat je eet. Is je tuin groot en je schutting lang? Plaats dan meerdere kruiden- of plantentuintjes. Of combineer beide voor een speels geheel.

Hang spiegels op aan je schutting

Als je een kleine tuin hebt, dan is het erg mooi om spiegels aan je schutting op te hangen. Hiermee maak je van je schutting een echte blikvanger en daarnaast vergroten spiegels je tuin optisch gezien. Je kunt spiegels in verschillende vormen en maten ophangen. Houd je van iets meer rust, gebruik dan spiegels van hetzelfde formaat, dezelfde vorm en dezelfde kleur.

Vervang een schuttingdeel door een ander type

Is je huidige schutting nu helemaal van tuinhout, dan kun je er ook voor kiezen om een schuttingdeel te vervangen door stenen. Deze stenen zitten in een frame van gaas, je kunt zelf kiezen welk type steen je hierin plaatst. Als je niet zo van stenen houdt, dan kun je ook een deel vervangen door een glazen schutting, of door een schuttingdeel van wilgentakken. Dat geeft een leuke afwisseling in je tuin en het zorgt toch voor een natuurlijk geheel.

Maak een vogelhotel van je schutting

Het is ook erg leuk om verschillende soorten en kleuren vogelhuisjes aan je schutting op te hangen. Je maakt dan als het ware een hotel voor vogels. Je kunt hier in de herfst en winter dan voedsel voor de vogels aanhangen. En het zou toch fantastisch zijn als je in het voorjaar een aantal gasten in je hotel krijgt? Kijk wel uit als er vaak katten in je tuin komen, want dan is een vogelhotel misschien niet zo geschikt.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *