Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Sierkussens combineren doe je zo

Sierkussens combineren doe je zo

Sierkussens zijn eigenlijk in vrijwel ieder interieur wel terug te vinden. Deze leuke accessoires creëren extra sfeer in je interieur en is vaak ook een van de middelen om meer kleur in je interieur aan te brengen zonder dat je grote investeringen hoeft te doen. Ben jij toe aan nieuwe (sier)kussens en weet je eigenlijk niet zo goed hoe je dit aan moet pakken? Lees dan vooral onze tips voor het combineren van sierkussens en kussens!

Voorkom dat het geheel te druk wordt

Wanneer je gaat spelen met meerdere kleuren in je interieur is het van belang om ervoor te zorgen dat het geheel niet te druk wordt. Werken met een kleurenpalet is in dit geval het beste. Een kleurenpalet bestaat uit verschillende kleuren die je telkens terug laat komen in je interieur. Het gaat hierbij dan niet alleen maar om de accessoires zoals de sierkussens, maar ook om bijvoorbeeld de muren, gordijnen of meubelstukken.

Bovendien wordt het aanbevolen om te werken met nuances van de kleur die je voorkeur heeft. Speel bijvoorbeeld met een combinatie van lichte en donkere tinten. Vaak probeert men zoveel mogelijk dezelfde tinten van een bepaalde kleur te vinden maar dit kun je beter niet doen. Hoe een kleur tot uiting komt kan in de praktijk namelijk sterk afhankelijk zijn van bijvoorbeeld het materiaal in kwestie. Bovendien, combineer je twee kleuren die heel erg op elkaar lijken, maar toch niet gelijk zijn? Dan is er een grote kans dat het in de praktijk toch niet zo goed uitpakt als dat je had gehoopt.

Speel met verschillende vormen en formaten

Als je sierkussens gaat combineren wordt het aangeraden om te spelen met verschillende formaten. Leg niet alleen maar dezelfde formaat kussens op de bank. Door af te wisselen tussen grote en kleine sierkussens creëer je meteen een veel dynamischer geheel. Naast verschillende formaten kussens kun je natuurlijk ook nog kiezen voor verschillende vormen. Combineer bijvoorbeeld dus gerust vierkante en ronde kussens!

Sierkussens combineren met verschillende prints? Waarom niet?!

Sierkussens met daarop verschillende prints combineren is zeker mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld verschillende prints op een verschillend formaat kussen combineren. Kies bijvoorbeeld voor een kussen met een kleine(re) bloemprint en combineer deze met een kussen waarin grote bollen zijn terug te vinden. Het beste is om de verschillende kussens in de winkel al even bij elkaar te houden om te zien of het bij elkaar past.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *