Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Mijn Slaapkamer Make-over

Mijn Slaapkamer Make-over

 

Artikel begint onder de advertentie

In 2007 kregen wij een dakkapel op zolder en hebben we er een slaapkamer van gemaakt voor onszelf. Toendertijd hadden we gekozen voor een donker bed met bijpassende tafeltjes, donkere vloer en bruin gestreept behang. Combineer dat met een verduisterend rolgordijn en je hebt een heuse grot.

Zo zag onze grot eruit voor ik aan de slag ging

In 2007 was het de bedoeling om een kastenwand met schuifdeuren aan de andere zijde van de slaapkamer te maken. We hadden zelfs de rails en de deuren al gekocht, om die direct na aankoop in de opslag van mijn ouders te zetten waar ze nu nog staan. Je raadt het al, life happend en het kwam er steeds niet van… Als tijdelijke oplossing kocht ik een paar jaar terug een paar lage losse kasten, maar het oogde zo rommelig in onze grot dat ik besloot dat het tijd was voor aktie!

Om ideeën op te doen zocht ik op Instagram en Pinterest naar plaatjes en creëerde ik van deze afbeeldingen een moodboard. Zo had ik een basis waarmee ik aan de slag kon.

Mijn moodboard

Ik kocht vliesbehang in steenoptiek bij Hornbach voor €9,95 per rol. Dit is behang met een verspringend patroon van 64 om 32 cm, waardoor je het beste met 2 rollen tegelijk kunt werken. Op die manier heb je een rol voor de even en de oneven banen. Gelukkig was het patroon eenvoudig te vinden en plakte het, in combinatie met kant en klare behanglijm van Bison, echt super makkelijk.

Eerlijk gezegd duurde het langer om het oude behang te verwijderen dan om het nieuwe op te plakken, ondanks het patroon en alle rare hoeken in onze kamer.

Het witte behang wat ik tegen de schuine delen van het dak heb geplakt, komt van de kringloop. Bijna iedere grote kringloopketen heeft wel een vak met overgebleven rollen behang. Zo kocht ik één rol wit vliesbehang voor €2,-. Super handig als je, net als ik, niet zoveel nodig hebt.

De balken en het deur kozijn verfde ik ik met Histor Perfect Finish in de RAL kleur 9010. Diezelfde kleur kwam ook op de muur achter het bed.

De bestaande halogeen wandlampen die aan de balken hingen waren echt afzichtelijk, dus kwam daarvoor in de plaats de stoere spot Hektar van Ikea, voorzien van een led lichtbron.

De randen naast de ramen en de deur kregen de kleur Basalt grijs uit de lijn “Kleuren van Nu” van Karwei.

Op de deur de kleur Basalt grijs van Karwei

En ook super handig, als je er toch bent, Karwei beschikt over een zaagafdeling waar je dus een compleet bed uit underlayment platen op maat kunt laten zagen. Erg prettig, zo paste het ook gewoon in mijn auto. De ombouw zette ik samen met mijn man door middel van ledikant haken in elkaar.

Ons bed gemaakt van underlayment

Onder het dakkapel hebben we een opbergruimte waar we de railsen wel al in 2007 plaatste. De railsen wel, de deuren niet. Een jaar of 6 geleden deed ik nog wel een halve poging het gat te dichten door hardboard plaatjes in de rails te zetten. Maar die gleden niet echt meer en bij een zuchtje wind waaiden ze gewoon uit de railsen vandaan.

De hardboard plaatjes zijn vervangen voor underlayment zodat het een geheel met het bed vormt en ze glijden super dankzij de wielen en geleiders die al 11 jaar in het gat lagen te wachten.

Ja hoor, na 11 jaar gewoon werkende schuifdeuren

En toen ik daar toch bezig was heb ik gelijk het rolgordijn los gehaald en in de tuin uitgerold op een dekzeil om een poging te wagen hem van beige naar grijs te transformeren. De investering is minimaal, dus waagde ik de gok, vervangen was altijd nog mogelijk.

Twee flesjes Home Deco van Action in de kleur Graphite was alles wat ik nodig had. Dit leng je aan met anderhalf flesje water en breng je aan met een roller. Na 3 lagen was het mooi egaal en door het verdunnen is het rolgordijn niet hard door de verf. Als dat wel zo zou zijn, dan loop je de kans dat de verf gaat breken. Zoals op bovenstaande foto te zien is, is de €4,- voor de Home Deco een prima uitgave. Hij ziet er namelijk uit als nieuw.

Aan de overkant van het dakkapel kwam wat kleur. Ik wist dat ik een vergrijsde groen wilde. Na een hoop verfstaaltjes bekeken te hebben, heb ik voor de kleur Aarde van Gamma gekozen en deze laten mengen.

Op de muur de kleur Aarde van Gamma

Voor de verdere inrichting kocht ik 2 Ikea PS lockers in het wit op Marktplaats voor in totaal €60,-. De kasten zijn nog verkrijgbaar bij Ikea voor €79,95.

Wel bekend, de Ikea PS lockerkastjes. Perfect voor onze schoenen

En na lang verder speuren op Marktplaats vond ik ook de perfecte kast ter vervanging van de commode die we hadden staan. Hij paste perfect onder de schuine wand en had ook nog eens meer ruimte. Win win? Niet direct, want hij was gewoon groen gebeitst en had verschillende knoppen.

Mijn Marktplaats vondst voordat ik hem met een kwast te lijf ging

Zeg nu zelf, niet echt de look van de kast op mijn moodboard… Gelukkig was het een grenen kast. Dus kon hij gewoon geschuurd en geschilderd worden. De kast kreeg de kleur Zwart van Gamma eigenmerk, een zijdeglans verf op waterbasis. De knoppen werden vervangen door lederen greepjes. Hiervoor sneed ik 12 stroken uit een brede riem van echt leder die ik bij de kringloop kocht.

Et voilà!!! Wat verf en greepjes niet kunnen doen

Toen alle grote klussen klaar waren kon het stylen beginnen. Helemaal mijn ding! Alle accessoires waren al in huis om onze Scandinavische kamer met stoere accenten ook nog een beetje een bohemian look mee te geven.

De aankleding van de slaapkamer is een verzameling van woonaccessoires van een aantal nieuwe items gecombineerd met heel veel kringloopvondsten.

Ik ben super tevreden over het eindresultaat. Het is zelfs zo mooi dat ik bijna met het licht aan zou willen slapen.

Gerelateerde blogs

  Reacties (2)

  1. Wat een supertoffe make-over! Je hebt mij ook 100% geïnspireerd!
   Hebben jullie de bedombouw om het oude bed gebouwd?

   1. Dank je wel! Ondanks dat we op het punt staan te verhuizen, genieten we echt nog optimaal van deze make over.
    Wij hebben in de ombouw 2 losse bodems op een tweepersoons bedpoten set liggen (beide op marktplaats gekocht). Op die manier staat je bed los van de ombouw en voorkom je gekraak van je bed(ombouw).

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *