Maastricht magazine >
lifestyletip

Social media trends 2022

Social media trends 2022

Ieder nieuw jaar brengt ook weer nieuwe trends met zich mee. Niet alleen op mode of op interieur gebied, maar ook op andere vlakken. Beautytrends, lifestyletrends, voedseltrends en er zijn nog veel meer trends te signaleren. Omdat ook social media eigenlijk niet meer uit ons leven weg te denken is, zullen we je hier even bijspijkeren met de laatste trends op dat gebied.

Social media als verkoopkanaal

Geen social media zonder internet natuurlijk, dus zorg er allereerst voor dat je op tijd kiest voor het goedkoopste internet. Vergelijk net als met je verzekeringen welke provider het voordeligste is voor jou. Steeds meer dingen zoeken wij digitaal uit en ook steeds meer producten en diensten schaffen wij online aan. Veel bedrijven gaan in 2022 dan ook hun social media nog meer uitbreiden als verkoopkanaal. Misschien gaat social commerce zelfs wel de grootste social mediatrend van 2022 worden.

Entertain je volgers

Volgers en klanten worden steeds belangrijker, maar volgers of likers die niet actief zijn is niet de doelstelling voor 2022. Men gaat dus investeren in zijn volgers, fans en likers. Veel ondernemers weten dat ze meer hebben aan 500 ambassadeurs of superfans dan aan 5000 volgers die nauwelijks naar hun aangeboden informatie of producten omkijken. Door je tijd te steken in goede en eerlijke content op social media zullen de echte likes en nieuwe volgers vanzelf komen.

Social awareness

Een andere trend die we in 2022 kunnen verwachten is het opkomen voor de maatschappelijke problemen. Social awareness wordt een onderdeel van een trendy lifestyle. Men wordt bewuster van de kracht van social media zowel in positieve als in negatieve zin. Ook authenticiteit is belangrijk, waardevolle en realistische content wordt steeds belangrijker.

Live op social media

Wil je zelf ook op de trends inspelen op social media? Ga dan vooral af en toe ‘live’. Maar met live bedoelen we dan ook echt live, zonder bijgewerkte beelden en inclusief de bloopers en alles wat er eventueel fout gaat tijdens het filmen. Het moet echt aanvoelen, geen geredigeerd filmpje. Live filmpjes en video’s zijn sowieso een goede keuze als je content wilt plaatsen. Deze doen het beter in het algoritme van de social media kanalen dan een statische foto.

Reels zijn leuk

Misschien heb je de term reels al eens voorbij horen komen? Deze korte filmpjes van maximaal 15 seconden zijn helemaal hot. TikTok is hier min of meer mee begonnen, maar je hebt ze nu ook op Instagram. De mogelijkheden met dit soort filmpjes zijn eindeloos. Je kunt er niet alleen een muziekje bij zetten, je kunt hier echt volledig je creativiteit op los laten.

Stories zijn hot

Stories zijn belangrijker dan berichten. Mensen lezen de stories sneller en dat blijft ook zo in 2022. Dus een story met een leuke video is helemaal goed. Hou er wel rekening mee dat men meestal na gemiddeld acht seconden de aandacht verliest, dus hou je content het liefst binnen die tijd.

Gerelateerde blogs

    Reacties (1)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *