Maastricht magazine >
lifestyle

Thanksgiving; ofwel dank-je-wel-dag

Thanksgiving; ofwel dank-je-wel-dag

In 1993 vierde ik in Boston Thanksgiving. Een te grote kalkoen op een te feestelijke tafel en ook nog fijne kadootjes. Een soort van kerst in een fris jasje, dus zonder die muffe kerstboom en al dat engelengedoe. Bovendien het onbeperkte shoppen the day after, zoals dit traditioneel bij Thanksgiving hoort, in het vooruitzicht. Nu ik ouder ben, dat shoppen minder belangrijk. Als een commerciële feestdagen junk laat ik me echter meeslepen in het dankbaarheidsgeweld. Dit is mijn dank-je-wel.

Artikel begint onder de advertentie

Wat heeft Thanksgiving met Nederland van doen?

Even vraag ik me af of ik wel wil meedoen aan dit Amerikaanse feestgebrul. We hebben ondertussen immers al de Valentijns hype geadopteerd en ook Halloween wint in Europa aan populariteit. Aan de andere kant, ik geloof in die dankbaarheid als opmaat naar geluk. Bovendien ben ik vanuit CoLove dagelijks met geluk bezig, het is mijn ding! Komt nog bij dat Thanksgiving mede bestaat door ons Nederlanders. Grappig dat de Amerikanen nog steeds hun dankbaarheid vieren, terwijl wij er niet bij stilstaan.

Wat is Thansgiving (kort door de bocht)

Het feestje is ontstaan in de tijd dat de eerste immigranten, de Nederlandse en Engelse Pelgrim Fathers, naar Amerika gingen. Het was zeker geen feestje om Amerika te bereiken en on top of it mislukte de eerste oogst. Een groep indianen deelde hun kennis en zo kwam het met dat oogsten goed. In ruil gaven de immigranten de indianen kadootjes. Daarmee het eerste Thanksgiving feest geboren. Of het verhaal waar is? Niemand weet het. Maar ik vind die cadeautjes, de spiegeltjes en kralen, goed aansluiten bij het heavy shoppen dat de dag na Thanksgiving plaatsvindt.

Mijn dankbaarheid top 3 van vandaag

Teveel dingen waar ik dankbaar voor ben. Vandaag deel ik ze. Althans de eerste drie dingen die in mij opkomen. Ik som ze lukraak op.

  1. LovestoHave.com groeit na 5 jaar nog steeds. Al een tijdje bezig met de ontwikkeling van een nieuwe look & feel om deze groei te boosten. Ik vind het geweldig hoe mensen met me meedenken en hun nek uitsteken om mijn dromen waar te maken. Die personen en organisaties weten zelf wel dat deze dank-je-wel voor hen is: DANK-JE-WEL!
  2. Dankbaar voor een berichtje dat ik vanochtend ontving. Een merk bedankt mij voor een blog op LovestoHave.com en biedt een gratis kledingstuk aan (ben dol op spiegeltjes en kraaltjes). De mail tovert een glimlach op mijn gezicht. Waardering tonen de grootste dank-je-wel die je me kunt geven: DANK-JE-WEL daarvoor!
  3. Dankbaar dat ik al 5 jaar LovestoHave.com mag bestieren. Blijft een feestje om bezig te zijn met woorden, om ideeen te delen, mensen te inspireren en zo nu en dan bij me zelf stil te staan, zoals nu. Dat is voor mij een grote dank-je-wel. Die DANK-JE-WEL is voor jou!

Deze DANK-JE-WEL is voor jou

Die grootste dank-je-wel gaat uit naar de LovestoHavers, naar jou dus! Het is immers bij de gratie van fans en geïnteresseerden dat LovestoHave.com bestaat. Zonder jou geen winkels en brands die LovestoHave.com inzetten voor PR. Zonder jou geen mensen die hun nek uitsteken om Lovestohave.com verder te ontwikkelen. Dankzij jou een platform waarop ik mijn gedachten de vrije loop kan laten, met woorden kan spelen en mensen mag inspireren.

Maak jezelf gelukkig: wie bedank jij vandaag?

Zonder je de volgende hype te willen opdringen, moedig ik je aan om zelf ook je zegenigen te tellen. Of je ze nu door het hoofd laat gaan voor het slapen gaan, ad-hoc het universum bedankt voor een bewezen dienst (zoals de vriendin die het universum steevast bedankt als ze een parkeerplekje vindt) of ze uitwerkt in een brief, het maakt niet uit. Bewezen is dat dankbaarheid bijdraagt aan geluk. Dat geluk gun ik jou! Wie bedank jij vandaag?

Meer weten over de effecten van dankbaarheid tonen? Zie artikel Psychologie Magazine.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *