Maastricht magazine >
lifestyletip

Thuis geen concentratie? Ga naar een flexwerkplek

Thuis geen concentratie? Ga naar een flexwerkplek

Tussen de schone was, aan de keukentafel met de kids of op je kleine, donkere zolder. Niet iedereen beschikt thuis over een werkkamer. Toen het coronavirus ervoor zorgde dat we thuis moesten werken, was het voor heel veel mensen even improviseren en creatief zijn. Thuis zijn concentratie en motivatie vaak ook iets verder te zoeken dan op kantoor. Je wordt afgeleid door je dagelijkse leven en werk en privé gescheiden houden is nou eenmaal lastig. Ook kan je minder goed je werk loslaten en betrap je jezelf erop dat je ‘s avonds om 19:30 uur nog steeds aan het werk bent. Dit alles is verleden tijd met een flexwerkplek.

Verschillende flexwerkplekken

Een flexwerkplek is een verzamelnaam voor een flexplek en een werkplek. Het verschil tussen beide zit niet in de werkomgeving maar in de beschikbaarheid. Een werkplek is altijd beschikbaar, een flexplek niet. Onder het mom ’jij bent flexibel, dus je werkplek ook’, is er een website gemaakt waarbij je alle beschikbare flexwerkplekken in Nederland kunt bekijken. Wat dacht je van je lievelingscafé, een ouderwetse bibliotheek, het centraal station of een ander bedrijfspand? Op al deze plekken zijn flexibele werkplekken te vinden. Minder afleiding, doorbreking van je vaste patroon en meer contact met andere ondernemers zijn bijkomende voordelen van een flexwerkplek.

Flexwerkdeals

Verschillende cafés in Nederland bieden flexwerkdeals aan. Dit zijn deals waarbij je in een bepaald tijdsslot kunt flexwerken en voor een voordelige prijs een aantal consumpties kunt bestellen. Koffie, een broodje, sapjes of een huisgemaakte taart. Hiermee willen ze flexwerkplekken stimuleren.

Andere omgeving

Wil jij je creativiteit weer laten stromen? Ga naar een flexwerkplek. Ervaar nieuwe geluiden, geuren en omgevingen zodat je brein weer nieuwe verbindingen kan maken. Andere indrukken, mensen en dus ook andere creativiteit. Ook is het mogelijk om op deze nieuwe plekken jouw bedrijf onder de aandacht te brengen. Laat bijvoorbeeld pennen bedrukken met het logo van jouw bedrijf en gebruik deze op je flexwerkplek. Wil je nog meer opvallen kun je ook leuke mokken bedrukken met jouw logo; daar kan men zeker niet omheen. Op een flexwerkplek komen genoeg creatieve mensen die jou tot nieuwe ideeën en inzichten kunnen brengen. Door te sparren met anderen krijg je weer nieuwe ingevingen. Dus waar wacht je nog op?

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *