Maastricht magazine >
geen-categorielifestyletip

Tips voor het kiezen van de belangrijkste badkamer accessoires

Tips voor het kiezen van de belangrijkste badkamer accessoires
Artikel begint onder de advertentie

Als je je badkamer opnieuw gaat inrichten of zelfs een compleet nieuwe badkamer uitzoekt dan is het natuurlijk belangrijk om goed na te denken over de badkamer inrichting: wastafel, wastafelkraan, meubel & accessoires. Het is de bedoeling dat je hier de komende 10-20 jaar plezier aan beleeft. Allereerst is het belangrijk om de kleur te bepalen. Houd je van rustige tinten of wil je een sprekende kleur. Bedenk wel dat een opvallende kleur zoals rood, paars of groen misschien sneller gaat vervelen dan een rustige aardetint. Je kunt ook de muren en wanden in een rustige tint kiezen en je uitleven met kleurrijke accessoires.

Een ander belangrijk aspect is de eventuele verkoop van jullie woning. Wanneer dit niet op de planning staat, moet je vooral je gang gaan en alleen op jezelf focussen. Maar zijn jullie van plan om in de nabije toekomst de woning te verkopen, dan is het verstandig om wat meer de badkamer af te stemmen op de laatste trends. Hierdoor is de kans op waardeverlies aanzienlijk kleiner.

Welke wastafel kies je? Ons functioneel advies

Het type wastafel is een belangrijke keuze. Die moet het juiste formaat hebben. Niet te klein, maar ook zeker niet te groot. Je moet je immers in de badkamer wel goed kunnen bewegen. Als je er de ruimte voor hebt dan is een dubbele wastafel ideaal. Dan kunnen de kinderen tegelijk hun tanden poetsen of wanneer jullie gezamenlijk in de badkamer zijn, kan ieder zijn eigen ding doen. Zorg wel dat de badkamerspiegel ook op eventuele behoeftes is aangepast. Probeer daarom in jouw bouwtekening verschillende formaten meubel, wastafel en spiegel tot je het meest functionele ontwerp hebt kunnen samenstellen.

Wastafel is een belangrijk onderdeel van de badkamer. Enkele of dubbele wastafel

De ideale wastafelkraan bij je wastafel

Een wastafelkraan met een hendel is modern en gemakkelijk te bedienen. Vroeger konden kranen met een draaiknop nogal eens stroef werken door kalkaanslag. Bij een hendel kraan heb je daar geen last van. Je kunt kiezen voor een lage of hoge kraan. Hoge kranen worden ook vaak in keukens gebruikt, maar passen op zich ook prima in de badkamer. Let er op dat de kraan past bij de wastafel, zodat het water niet over de rand spettert als je de kraan opendraait. Dit is een veelvuldig probleem wanneer je alleen kijkt naar ontwerp. Functioneel is het belangrijkste.

Wastafelkraan in de muur weggewerkt voor mooiste uitstraling en makkelijk onderhoud

Opbergmeubel voor de badkamer

Een opbergmeubel is onontbeerlijk in de badkamer. Hier kun je handdoeken, toiletartikelen en medicijnen opbergen. Kies het hoogste kastje voor medicijnen als je jonge kinderen hebt. Nog beter is een afsluitbaar medicijnkastje, zo voorkom je ongelukken met medicatie. Vaak kun je ook kiezen voor een badkamermeubel dat bestaat uit kastjes, een spiegel en een ombouw voor de wastafel. De afvoer van de wastafel wordt dan gelijk netjes weggewerkt.

Opbergmeubel met wastafel en wastafelkranen bovenop ter inspiratie

Een bad en/of douche in de badkamer?

Als je zuinig wilt doen met water dan is een douche natuurlijk een betere keuze dan een bad. Voor een douche van 5 minuten gebruik je veel minder water dan wanneer je het bad laat vollopen. Je kunt dan ook nog kiezen voor een waterbesparende douche. Je bespaart niet alleen water maar ook stroom of gas om het water te verwarmen. Steeds meer mensen denken hierover na bij het uitkiezen van badkamer accessoires. Dit om geld te besparen maar het is ook uit oogpunt van milieubewustzijn heel belangrijk.

De badkamertrends van 2023

Net zoals kleding, kapsels en tuinen is ook woninginrichting onderhevig aan trends. De trends voor 2023 voor de badkamer kun je dan ook meenemen in je keuze als je nieuwe badkamer accessoires gaat kopen. Moet de badkamer compleet worden ingericht, bijvoorbeeld bij renovatie of een verhuizing naar een nieuwe woning, dan kun je je helemaal uitleven om jouw droombadkamer samen te stellen. Houd er rekening mee dat er vaak een levertijd geldt. Ga dus pas aan de slag met het slopen van de oude badkamer als je zeker weet dat de nieuwe op de afgesproken datum zal worden geleverd. Dan wordt de overlast van even niet kunnen douchen tot een minimum beperkt. Kleine aanpassingen, zoals het ophangen van een nieuwe spiegel of lamp kunnen veel mensen wel zelf. Voor een complete renovatie is het vaak verstandiger om een vakman in te schakelen. Zeker als er leidingen moeten worden aangepast. Bedenk dat ook badkamer installateurs vaak een volle agenda hebben. Maak dus tijdig afspraken voor de renovatie.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *