Maastricht magazine >
tip

Kofferbank met karakter van Katie Thompson

Kofferbank met karakter van Katie Thompson

Een paar jaar geleden kwam ik werk van Katie Thompson tegen. Haar reiskofferbankjes stralen iets heel bijzonders uit, ik kon mijn ogen er niet vanaf houden. Ze zijn elegant, romantisch, haast museaal, als een prachtig kostuum uit een oude Engelse film. De manier waarop zij een oude, afgedankte reiskoffer omtovert tot een pronkstuk voor in huis is prachtig.

Katie zet haar vakmanschap ten volle in om een waar kunstwerk te maken. Een kunstwerk met karakter. Gemaakt van koffers die al lang hun beste tijd hebben gehad. Als koffer dan, want als bank of stoel kun je er nog lang plezier van hebben. Door middel van een stalen constructie en linnen bekleding heeft ze de koffers een mooi nieuw leven geschonken. Met nog meer mooie, verre reizen in het vooruitzicht. Want vanuit Zuid Afrika, waar Katie woont en werkt, reist haar interieurdesign de hele wereld over.

Artikel begint onder de advertentie

Zelf zegt Katie over haar werk: “An object is no longer being used for its original purpose in life! That purpose has expired and I have recreated a beautiful ‘something else’.”

Bij navraag of ze de reiskofferbankjes ook in Nederland verkocht, verwees Katie me direct door naar een toen nog te openen showroom in Amsterdam, die spoedig een container met een aantal bankjes zou ontvangen. En zo stond ik in no time met een glaasje bubbels bij de opening van deze geweldige showroom, genaamd From Africa With Love. En ik kan je zeggen dat eigenaresse Mariette de Haan nog veel meer prachtig interieurdesign uit Afrika verkoopt in de stijl van Katie’s meubels. Zeer de moeite waard als je iets echt bijzonders zoekt.

Je vindt From Africa With Love aan de Brouwersgracht in Amsterdam.

Katie_Thompson_koffer_bank2 Katie_Thompson_koffer_bank_grijs

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *