Maastricht magazine >
lifestyletip

Smartphones met de beste camera’s in 2023

Smartphones met de beste camera’s in 2023
Artikel begint onder de advertentie

Als je vandaag de dag een nieuwe smartphone gaat uitzoeken dan kijk je niet alleen naar de basisfunctie van een telefoon, namelijk dat je ermee kunt bellen of berichten kan versturen. Deze zijn steeds meer ondergeschikt geworden. De hedendaagse smartphones zijn feitelijk mini computers voor onderweg of thuis. Dat je er prachtige foto’s mee kunt maken is dan ook algemeen bekend. Bij het kiezen van een smartphone is het voor degenen die dat belangrijk vinden dan ook essentieel om te weten of je nieuwe telefoon een goede camera heeft. De twee marktleiders Apple en Samsung zijn voortdurend in concurrentie wie van hen de beste camera telefoon levert. Het aantal megapixels is daarbij niet meer zo van belang. Een goede camera heeft een krachtige sensor en lenzen met optimale zoomfunctie. Dit zijn de beste keuzes anno 2023.

De beste smartphone camera van Apple: iPhone 14 Pro

Het zal geen verrassing zijn dat het nieuwste model van Apple over de beste camera beschikt. Het vlaggenschip, de iPhone 14 Pro, kwam als beste uit de test van de Consumentenbond. Je hebt de beschikking over 48 megapixels en drie lenzen waarmee je onder alle omstandigheden haarscherpe foto’s kunt maken. Of het nu een portretfoto bij weinig licht is of een landschap. Minpuntje is wel dat aan deze smartphone een stevig prijskaartje hangt. Op het moment van schrijven ongeveer €1.139 per stuk (Bron: Vergelijkeven.nl).

Uitstekende tweede: Samsung Galaxy S23 Ultra

De Samsung S23 Ultra heeft maar liefst vijf camera’s aan boord. Vier camera’s aan de achterkant en één aan de voorkant geven je de mogelijkheid om onder alle omstandigheden fraaie foto’s en haarscherpe video’s te maken. Met de groothoeklens maak je prachtige landschapsfoto’s en de telelens met 10x optische zoom is ideaal voor het fotograferen van dieren of snelle actie op het sportveld. De krachtige accu zorgt ervoor dat je langdurig kunt fotograferen en filmen zonder dat de batterij moet worden opgeladen. Net als zijn equivalent van Apple heeft ook deze smartphone een verkoopprijs die niet in ieders budget zal passen. Dit model is op het moment van schrijven zelfs duurder dan het merk dat bekend staat om hun prijs: Apple. Een 512GB versie van de Samsung Galaxy S23 heb je voor €1313 (bron: Vergelijkeven.nl)

Een prima middenmoter smartphone camera: De OnePlus 9 Pro

Voor wie een smartphone wil met een goede camera maar wel voor een scherpe prijs is de OnePlus 9 Pro een goede keuze. Deze telefoon koop je voor rond de 700 euro. Hij beschikt over vier camera’s achter en één camera voor. De lenzen in de camera’s komen van het bedrijf Hasselblad, dat al decennia bekend staat als topleverancier voor camera lenzen. De lenzen hebben een maximale capaciteit van 50 megapixel. Je kunt filmen in 4K kwaliteit. Minpuntje is dat de batterij wat minder lang meegaat. Daar staat tegenover dat je die in 30 minuten weer volledig kunt opladen. Deze telefoon kost bijna de helft van de prijs van Samsung Galaxy S23 Ultra, namelijk €699 (bron: Vergelijkeven.nl)

Scherp in de prijs: Xiaomi 11T

Voor iedereen die niet in staat of bereid is om een maandsalaris aan een smartphone uit te geven is er gelukkig ook nog hoop. De Xiaomi 11T heeft een prijskaartje van rond de 350 euro (Bron: Vergelijkeven.nl). En voor dat geld koop je een prima smartphone met een degelijke camera. Deze smartphone heeft drie camera’s achter en één camera voor. Je hebt de beschikking over een groothoeklens voor mooie landschapsfoto’s maar ook over een macrolens voor fraaie gedetailleerde opnamen. Filmen kan deze smartphone in 4K kwaliteit.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *