Maastricht magazine >
tip

Tikkeltje mobiel verslaafd? 5 tips om telefoon gebruik te verminderen

Tikkeltje mobiel verslaafd? 5 tips om telefoon gebruik te verminderen

Onlangs heeft Apple het nieuwe besturingssysteem iOS 12 uitgebracht, waarbij iPhone gebruikers kunnen zien hoe vaak en hoe lang zij hun telefoon gebruiken. Je kunt de resultaten hiervan zien per dag, maar er is ook te zien hoeveel tijd je in een week aan je telefoon hebt gespendeerd.

De eerste gebruikers delen al geschrokken hun resultaten op social media en eerlijk is eerlijk, ik denk ook niet dat ik mijn resultaten zou willen zien. Waar bij iPhone gebruikers deze statistieken tegenwoordig standaard getracet kunnen worden via deze nieuwe functie, kunnen Android gebruikers via de app Quality Time ook deze statistieken bemachtigen. Deze apps zijn gemaakt om mensen bewust te maken van hun telefoon gebruik. Het handige is dat je via deze apps ook een bepaalde gebruiksduur kunt instellen per app zodat je een melding krijgt wanneer je deze overschrijdt. Zo kun je er zelf voor zorgen dat je geen tijd verspilt en je meer tijd zult hebben voor de belangrijkere dingen in het leven.

Meer tips om de telefoon wat vaker te laten liggen? Hieronder nog 4 extra tips om het gebruik te verminderen:

1. Zet onnodige notificaties uit. Is het echt nodig om direct een melding te krijgen bij een nieuwe like op Instagram of Facebook? Moet je echt nog zien dat er mailtjes binnen komen van je werk terwijl je werktijd eigenlijk al voorbij is? Kijk welke notificaties écht belangrijk zijn voor jou en zet de onnodige uit. Zo kom je minder in de verleiding om je telefoon er bij te pakken wanneer je weer eens een lampje ziet branden.

2. Schoon je startscherm op door alleen de belangrijke apps hierop te zetten en de andere te verbergen in het menu. Je raakt dan niet gelijk in de verleiding om een app te openen waar je eigenlijk niet eens naar op zoek was.

3. Maak je menu met apps wat overzichtelijker door de apps die je het meeste nodig hebt op de eerste pagina te zetten en de minder belangrijke apps in mapjes te verdelen over de andere pagina’s.

4. Leg je telefoon niet naast je bed neer om te voorkomen dat je bij het wakker worden en voor het slapen gaan je telefoon gaat gebruiken. Gebruik je hem momenteel als wekker, koop dan een losse wekker zodat dit vanaf nu geen reden meer hoeft te zijn om hem naast je bed neer te leggen.

 

En, zijn jullie al benieuwd naar jullie eigen statistieken na het lezen van deze blog? Kom je in de buurt van Samuel Minter? Of hebben jullie nog andere tips om het telefoon gebruik te verminderen? Laat het ons weten in de reacties!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *