Maastricht magazine >
lifestyletip

Tips tegen pijnlijke voeten

Tips tegen pijnlijke voeten
Artikel begint onder de advertentie

In december hebben we vaak heel wat gezellige feestjes op het programma staan waar we graag goed gekleed verschijnen. Een paar hakken horen hier vaak ook bij, ook als je daar normaal gesproken eigenlijk bijna nooit op loopt. Draag je deze ineens een paar dagen achter elkaar dan kan dit voor pijnlijke voeten zorgen. In deze blog geef ik jullie graag wat tips tegen deze zere voeten, die helaas vaak goed van pas kunnen komen na de feestdagen.

Leren lopen op hakken

Voor ik begin aan de tips tegen pijnlijke voeten, eerst wat tips om te leren lopen op hakken. Voorkomen is immers beter dan genezen! Als je (weer) op hakken wilt leren lopen kun je het beste beginnen met een lage, brede hak. Draag de schoenen eerst binnenshuis en breidt de tijd dat je er op loopt steeds meer uit. Op deze manier raken je voeten langzaam gewend aan de hakken en kun je er steeds makkelijker en ook langer op lopen, ook buitenshuis. Als dit goed gaat kun je voor een wat hogere hak gaan en uiteindelijk ook een dunnere hak. Als back-up kun je altijd nog wat leuke dames sneakers meenemen voor het geval je voeten zeer beginnen te doen.

Zo heb ik zelf een onwijs leuk paar laarsjes van Tamaris die alweer ruim een halfjaar in de kast liggen te niksen, nadat ik ze slechts één keer gedragen heb. Vroeger liep ik namelijk altijd op hakken, maar sinds ik zo’n beetje ziekenhuis in en uit ging koos ik toch liever voor comfortabele platte schoenen. Toen het de betere kant op leek te gaan wilde ik ook graag weer hakken hebben, want dit vind ik nou eenmaal veel vrouwelijker staan bij mij. Wat dan niet zo handig is, is om dan gelijk hele hoge en dunne hakken aan te schaffen. Wat ik dus wel deed.. haha.

De leuke zwarte enkellaarsjes die ik als eerst aanschafte na een paar jaar zonder hakken.

Voor mijzelf is dit dan ook het stappenplan dat ik nu goed ga volgen zodat ik uiteindelijk zelf ook weer deze mooie laarsjes aan kan trekken! Ze zaten echt super lekker tijdens het passen en de eerste meters voelde het ook helemaal niet alsof ik hakken aan had. Alleen tsja, als je het niet meer bent gewend en vervolgens er een halve marathon mee denkt te kunnen lopen, dan kan dat nog wel eens verkeerd uitpakken.

Tips tegen pijnlijke voeten

 1. Vul een emmer of teiltje met warm water en neem een voetenbad. Voor zachte voeten voeg je een beetje soda aan het water toe.
 2. Geef jezelf (of nog beter: vind iemand die dit wilt doen) een voetmassage. Net als bij een massage van de rug, helpt het ook bij je voeten om zo de doorbloeding op gang te helpen en de pijn te verlichten.
 3. Rol met je voeten over een tennisbal zodat deze druk geeft onder je voeten. Ook dit is een soort van massage voor je voeten.
 4. Strek je tenen door deze vast te pakken en naar je toe te trekken en vervolgens weer van je af te duwen. Herhaal dit een aantal keer.
 5. Mocht je blaren hebben probeer deze dan heel te laten om infecties te voorkomen. Plak ze bij voorkeur af met een blarenpleister.
 6. Zijn je voeten opgezwollen? Dan kun je er het beste wat ijs op doen. Let op dat ijs niet in direct contact mag komen met je voeten, doe het ijs bijvoorbeeld in een theedoek of maak gebruik van een cold pack als je deze hebt liggen. Het ijs mag je maximaal 20 minuten gebruiken, anders worden je voeten te koud.

Hebben jullie nog goede tips tegen pijnlijke voeten? Laat het ons weten in de reacties!

Gerelateerde blogs

  Reacties (2)

  1. Ik heb door een operatie aan beide voeten in mijn jeugd chronische voetproblemen dus ijdelheid heeft bij mij op dat gebied geen plaats en hoge hakken al helemaal niet. Wel is er de noodzaak voor regelmatige voetverzorging wegens eeltvorming. Wat ik toevoeg aan een bad, massage en pedicurebehandeling is het insmeren met voetenboter. Over het algemeen verzorgen we onze voeten gewoon te weinig.

   1. Hi Nathalie, bedankt voor de tip wat betreft het insmeren met voetenboter! Ik ben het helemaal met je eens dat we onze voeten te weinig verzorgen, dat terwijl ze veel te verduren krijgen. Ik zou ze zelf ook veel beter kunnen verzorgen, jouw reactie maakt mij daar bewust van. Bedankt hiervoor!

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *