Maastricht magazine >
lifestyletip

Tips voor een date met je geliefde

Tips voor een date met je geliefde

Stel je hebt net een nieuwe relatie of je hebt juist al een langere tijd een vriend, dan is het altijd leuk om weer even samen op date te gaan. De liefde voor elkaar voel je op zo’n date toch altijd net ietsje meer en het houdt de relatie ook leuk. Klinkt het voor jou nu als een goed plan om met je lover op date te gaan, maar geen idee wat je kunt gaan doen? Lees dan vooral even verder voor wat inspiratie.

Stedentrip in eigen land

Een stedentrip naar bijvoorbeeld Parijs, Londen of Milaan is natuurlijk allemaal erg leuk, maar zoek het eens dichterbij huis en doe een stedentrip in eigen land. Waarschijnlijk nog genoeg steden waar jullie nog niet zijn geweest dus hoogste tijd dat jullie die nu gaan ontdekken samen. Zijn jullie bijvoorbeeld al eens in Eindhoven geweest? Of in Utrecht?

Bowlen

Dit klinkt misschien als iets wat je altijd met meerdere mensen doet maar bowlen met ze tweeën is echt net zo gezellig. Let wel op dat je nu niet gelijk enthousiast voor 2 uur bowlen gaat boeken als je nog vingers over wilt houden na jullie date, want met twee man ben je toch een stuk sneller aan de beurt dan als je met zes man bent. Neem daarom ook vooral de tijd met het bowlen en geniet even van elkaars worp. Drink tussendoor wat en neem misschien nog gezellig een drankje met wat lekkers na afloop.

Kanoën

Samen rondjes varen in een kano, misschien zelfs romantisch bij maanlicht. Er is veel mogelijk. Je kunt ook nog eens kiezen voor een duo-kano of gewoon allebei apart een kano. Er zijn ook bedrijven waar je een voucher voor een diner bij kaarslicht en kanoën bij maanlicht kan kopen. Gelijk een leuk cadeau om te geven.

Dierentuin

In een dierentuin is veel te zien en dit zorgt ervoor dat je gezellig samen in gesprek blijft. Want wie raakt er nou uitgepraat over die lieve aapjes? Of over die gekke zeehonden? Kortom: een gezellig uitje waarbij je ook nog eens kunt genieten van alle mooie (maar soms ook echt lelijke) dieren. In plaats van naar een dierentuin zou je er ook voor kunnen kiezen om naar aan aquarium te gaan.

Bioscoop

Eenvoudig maar toch altijd wel geslaagd: samen een avondje naar de bioscoop. Lekker naast elkaar, samen een popcorn delen en elkaars hand vasthouden. Gewoon even dat en niks anders voor zo’n 2 uur lang. Is toch weer eens wat anders dan een avondje Netflixen ;).

Zwemmen

Misschien denk je alleen bij vakantie aan zwemmen, maar ook als je niet op vakantie bent kun je gezellig een dagje naar het zwembad gaan. Het leukste is om dan te kiezen voor een subtropisch zwembad, die zijn een stuk warmer en vaak ook mooi aangekleed. Dus trek maar snel je zwemkleding uit de kast en kijk waar een leuk zwembad zit bij jou in de buurt!

Terrasje pakken

Lekker zitten op een terras tijdens een warme zomeravond of zoals nu met het koudere weer op komst met een warme chocomelk en een dikke jas onder een terrasverwarmer. Niets zo gezellig als ’s avonds even een drankje doen buiten de deur, kaarsje aan, nacho’s erbij.. De avond kan niet meer stuk. Tip: kijk ook eens of je kunt vinden of er ergens een (rustig) live bandje speelt. Nog leuker om even daar in de buurt te gaan zitten natuurlijk.

Pretpark

Wil je garantie voor een hele dag samen: ga naar een pretpark. Ga over de kop in een achtbaan of laat je heen en weer slingeren in een schommelschip. Samen door het spookhuis of gaan schieten bij een schiettent. Genoeg te doen in een pretpark!

Midgetgolfen

Het klinkt suf maar midgetgolfen is echt een leuke activiteit om samen te doen. Tijdens het midgetgolfen ben je eigenlijk echt alleen maar met elkaar bezig en heb je niet net als bij bowlen dat er harde muziek aan staat. Hierdoor kun je gewoon lekker rustig met elkaar praten terwijl jullie ondertussen hoogstwaarschijnlijk wel wat lol beleven tijdens het midgetgolfen.

Spelletjesavond

Niet iedereen zijn of haar ding, maar als het iets is wat jullie beiden leuk vinden om te doen, is een spelletjesavond organiseren altijd leuk. Pak al je spelletjes uit de kast die met twee spelers gespeeld kunnen worden en ga er een aantal spelen. Zorg voor wat te drinken en lekkers op tafel en je hebt een leuk gevulde avond. Let op dat je niet voor deze date kiest als jij of je je vriend niet zo goed tegen zijn verlies kan. Dan wordt het misschien niet zo’n gezellig avondje als dat je in gedachte had ;).

Rondvaart

Samen lekker genieten van de rust en het krabbelende water tegen de boot. Kijkend naar al het moois waar de boot langs vaart. Dit kan natuur zijn, maar ook mooie gebouwen en dergelijke. Rondvaarten zijn er in vele soorten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om overdag door mooi natuurgebied te varen of juist ’s avonds door de Amsterdamse grachten waarbij je kunt kijken naar alle mooie verlichte straten en huisjes. Wat je ook kunt doen is kiezen voor een dinnercruise, dan krijgen jullie tijdens het varen ook nog eens een lekker dinner voorgeschoteld.

Poolen

Bijna overal in de buurt is wel een pooltafel te vinden in een speelhal of café bijvoorbeeld. Ga hier eens samen naar toe en speel eens twee of drie potjes, net hoeveel tijd en zin jullie hebben. Eens kijken wie van jullie de beste skills heeft.

Picknicken

Pak een tas of mandje in met borden, bestek en bekertjes en neem allemaal lekkere hapjes en wat te drinken mee. Kijk vooraf of er in de omgeving een mooie plekje is waar jullie zouden kunnen picknicken. Bijvoorbeeld in een park, of als je vliegtuigen spotten leuk vindt, in de buurt van Schiphol. Er zijn aparte plekken in de buurt van Schiphol waar je de auto kunt neerzetten en lekker in het gras kunt gaan kijken naar stijgende en/of dalende vliegtuigen. Ook erg leuk om ’s avonds te doen met alle lichtjes.

Naar een park of bos

Niets lekkerder dan samen een relaxte wandeling te maken door een park of een bos. Een frisse neus halen, genieten van de natuur om jullie heen. In de herfst kunnen jullie misschien zelfs wat dingetjes verzamelen in het bos om een leuk herfststukje van te maken. Dat geeft ook gelijk weer een herinnering aan jullie wandeling.

Filmavondje thuis

Je kunt naar de bioscoop om een film te gaan kijken, maar ook thuis een filmavondje plannen is erg leuk. Thuis kun je zelfs nog wat knusser tegen elkaar aan gaan zitten of liggen op de bank. Lekkers op tafel, in koudere tijd met een dekentje erbij en kaarsjes aan.. Samen even een film kiezen en gaan met die banaan.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *