Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Tips voor het creëren van een industrieel interieur

Tips voor het creëren van een industrieel interieur

Een industrieel interieur is de laatste jaren erg hot. Wil je zelf ook deze interieurstijl in je huis toepassen? Of heb je al een industrieel interieur maar kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan vooral verder voor onze tips!

Tip 1: Een industrieel interieur kan niet te netjes zijn

Een industrieel interieur hoort er eigenlijk niet zo netjes uit te zien. Er mag best een wat ruw kantje aan de meubels evenals de accessoires zitten waar je gebruik van gaat maken. Dit betekent dat bijvoorbeeld niet elke plank van je kast even recht moet zijn. Heb je bijvoorbeeld een salontafel waarbij er sprake is van verweerd hout en zijn er daardoor wat kleurverschillen? Dan is dat helemaal prima, dit past juist goed bij een salontafel die industrieel is. Denk dus niet te snel dat die ietwat verweerde meubels aan vervanging toe zijn. In een industrieel interieur kun je ze gewoon lekker laten staan en zullen ze alleen maar bijdragen aan het karakter van het interieur.

Tip 2: Less is more als belangrijk kenmerk voor industriële interieurs

Het creëren van een industrieel interieur wordt ongelofelijk moeilijk wanneer je iemand bent die ervan houdt om zijn of haar interieur vol te zetten met verschillende meubels en accessoires. De stelling “less is more” is niet alleen van toepassing op bijvoorbeeld minimalistische, moderne interieurs, maar zeker ook op industriële varianten. Dit hoeft in de praktijk niet te leiden tot een gebrek aan comfort, in tegendeel. Bij aanschaffen van bepaalde meubels wordt echter vooral het multifunctionele aspect belangrijk. Die ene kist kan je bijvoorbeeld gebruiken als salontafel maar ook als extra bankje wanneer er meer visite is. Zo hou je de inhoud van je interieur binnen de perken terwijl je toch op praktisch vlak geen opofferingen hoeft te leveren.

Tip 3: Gerecycleerde spullen gebruiken

De derde en laatste van deze tips voor het creëren van een industrieel interieur heeft betrekking tot het gebruik van gerecycleerde spullen en meubels. Als men wat in huis veranderd worden er spullen weggedaan waar eigenlijk niets mis mee is. Vaak beschikken deze spullen juist over meer karakter naarmate ze ouder worden. Regelmatig een bezoek brengen aan een kringloopwinkel zal er dan ook voor zorgen dat je eenvoudig leuke meubels of accessoires kan kopen tegen een spotprijs.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *