Maastricht magazine >
lifestyletravel

Top 10 must-see bezienswaardigheden in Parijs

Top 10 must-see bezienswaardigheden in Parijs
Artikel begint onder de advertentie

Een stedentrip naar Parijs staat bij veel mensen op het verlanglijstje. De lichtstad, de stad van de liefde. Slenteren langs de Seine, shoppen in bijzondere boetiekjes en natuurlijk heerlijk eten in de beste restaurants. Als je plannen hebt voor een bezoek aan de Franse hoofdstad dan zijn dit de 10 must see in Parijs.

1 – Eiffeltoren

Natuurlijk kun je niet om de Eiffeltoren heen. Hij torent overal bovenuit en is dan ook van ver te zien in grote delen van de stad. Je kunt een deel van de toren gratis beklimmen. Wil je helemaal tot op het hoogste punt dan moet je de lift nemen, hiervoor moet worden betaald. Vanuit de toren heb je een magisch uitzicht over de stad. ’s Avonds wordt de Eiffeltoren verlicht. Ook dan zijn toeristen welkom.

2 – Arc de Triomphe

Aan het einde van de beroemdste straat van Parijs, de Champs-Elysees vind je de Arc de Triomphe, die werd gebouwd ter ere van Napoleon en werd voltooid in 1836. Deze statige ereboog is net als de Eiffeltoren te beklimmen. Er zijn toeristen die het uitzicht hier mooier vinden dan vanaf de Eiffeltoren. Onder de bogen is het graf van de onbekende soldaat gemaakt. Sinds het einde van de Eerste Wereldoorlog is de Arc de Triomphe het symbool van de herdenking van deze oorlog.

3 – Het Louvre

Natuurlijk mag een bezoek aan het Louvre niet ontbreken. Koop je tickets vooraf bij hellotickets, zodat je niet in de rij hoeft te staan om het museum te bezoeken. Hier vind je het wereldberoemde schilderij van de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Het Louvre bestaat overigens uit meer dan het museum. Je kunt in de omgeving een mooie wandeling maken.

4 – Opéra Garnier

Wie van de opera houdt koopt een kaartje voor een voorstelling hier, want dit is wel het walhalla van de opera. Maar ook als dit genre niet je ding is, is een bezoek aan de Opéra Garnier de moeite waard. Het pand bevat prachtige zalen met mooie plafondschilderingen, veel bladgoud en prachtige kroonluchters.

5 – Centre Pompidou

Wie van moderne kunst houdt, bezoekt het Centre Pompidou. Het gebouw is zelf ook een bezienswaardigheid omdat het ‘binnenstebuiten’ is gebouwd. Aan de buitengevels zie je dan ook allerlei buizen en leidingen lopen.

6 – Sacre-Coeur

In de beroemde wijk Montmartre vind je deze statige witte kerk. Het is één van de meest bezochte kerken in Parijs. Aan de buitenkant is het gebouw al zeer indrukwekkend, maar een bezoek in de kerk is ook absoluut de moeite waard. Zoals van alle kerken staat ook de deur van de Sacre-Coeur altijd open.

7 – Père Lachaise

Père-Lachaise is zonder twijfel de beroemdste begraafplaats ter wereld. Hij werd in de 19e eeuw gerealiseerd en nadat er een paar beroemdheden werden herbegraven steeg de populariteit onder de gegoede inwoners van Parijs snel. Vandaag de dag vind je er het graf van tal van bekende personen. Zanger Jim Morrison ligt er begraven, zangeres Edith Piaf en ook de Nederlandse schilder Karel Appel.

8 – Notre Dame

De Notre Dame was al een wereldberoemde kerk. De beroemdheid werd nog groter toen er in op 15 april 2019 brand uitbrak. Een deel van het dak en de centrale torenspits stortte in. Door snel handelen konden veel kunstvoorwerpen uit de kerk worden veiliggesteld. Nadat de brand was geblust startte een wereldwijde crowdfunding om de Notre Dame in zijn oude glorie te kunnen herstellen. Het herstel gaat naar verwachting tientallen jaren duren.

9 – Champs-Elysees

Zonder twijfel de beroemdste straat van heel Parijs. Sportliefhebbers kennen de weg vanwege de slotetappe van de Tour de France. Traditiegetrouw racen de deelnemers meerdere keren over de Champs-Elysees voordat hier de wielerwedstrijd wordt afgesloten. Wie hier de etappe wint gaat zonder twijfel de boeken in. De Champs-Elysees kenmerkt zich door de vele luxe winkels die aan deze straat zijn gevestigd.

10 – Panthéon

Het Panthéon werd in de 18e eeuw gebouwd en had oorspronkelijk de functie van kerk. Later werd het een graftombe, bedoeld voor beroemde Fransen. De meest recente bijzetting dateert van 2018. Toen werd een Franse minister er begraven. In 2021 kreeg Josephine Baker er een monument ter ere van haar verdiensten als verzetsheldin in de Tweede Wereldoorlog. Ze ligt er niet begraven, haar graf is in Monaco. Je kunt dit statige gebouw van binnen bezichtigen en het is mogelijk om via de trappen omhoog te klimmen. Dit geeft je een geweldig uitzicht over de stad.  

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *