Maastricht magazine >
travel

Op doorreis: Duitse hotels langs de Autobahn

Op doorreis: Duitse hotels langs de Autobahn
Artikel begint onder de advertentie

Er zijn mensen die het helemaal niets vinden. Ik ben er dol op. Vakantie met de auto. Je eindbestemming in gedachte. De weg er naartoe een avontuur. Wegrijden en ondertussen bedenken waar je gaat overnachten. Hoeveel kilometer je rijdt. Kijken waar de wind je waait. Zo ontdekte ik samen met mijn lief twee te fijne hotels in Duitsland. Op de heenweg kozen we voor Roomers in Frankfurt op de terugweg werd het de Erbprinz in Ettlingen nabij Karlsruhe. Een kleine doorkijk naar overnachten op doorreis nabij de Autobahn; Duitse hotels op doorreis.

Roomers restaurant Frankfurt

 

Roomers in Frankfurt is hot

Gelegen midden in de stad. Laat je niet afschrikken. Vanaf de snelweg ben je er zo. Hoort dus thuis in de categorie Duitse hotels nabij de Autobahn. Ik word blij van de gasten met prachtige LBD’s en Chanel tasjes in de lobby. Dit hotel ademt Londen-vibes. Niet raar natuurlijk, want Frankfurt is het financiële hart van Duitsland. Op mijn sneakers blijk ik net zo welkom. Das fijn, want na een autorit echt geen zin om me in een jurkje te proppen. De bar van Roomers maakt blij. Een top ontdekking. En niet alleen door ons ontdekt. Deze bar is namelijk uitgeroepen tot beste hotelbar van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ik ben dol op hotelbarren waar ook de incrowd hangt. En dat is dus het geval in de bar van Roomers. Een bar waar mensen niet alleen aan drankjes nippen, maar ook volop roken. Dat het nog bestaat. Wanneer wij vragen of we ons dienen te haasten voor het diner, klinken de geruststellende woorden dat het restaurant tot middernacht geopend is. Gelukkig maar, want eten zo onwijs lekker. Had ik niet willen missen. Ik vegetarisch, mijn lief aan het vlees. En dan heb je het ontbijt nog niet geproefd. Super fijn hotel. Schoon (ja hallo, het is immers Duitsland) en niet over de top duur. Ik ben fan van Roomers in Frankfurt!

Erbprinz Ettlingen

Erbprinz in Ettlingen: een heerlijk bejaardentehuis

Dit hotel is een klassieker. Ettlingen is gelegen nabij Karlsruhe. Het plaatsje is bekend vanwege slot Ettlingen. Traditioneel hotel en beetje bejaardenhuis. Ik hou daar wel van. Personeel is onwijs attent. Het hotel is goed onderhouden en keurig schoon (het blijven Duitsers). Wel het gevoel dat ze iets beter mogen nadenken over stijl. Kosten worden kennelijk niet gespaard. Prachtige houtenvloeren en marmeren badkamers. Maar het is niet echt op elkaar afgestemd en een beetje van door alle decennia heen wat. Toch kan ik dit hotel absoluut aanraden. Je ziet me vast nog eens terug in de Erbprinz.

Met de auto door Frankrijk?

Dat kan natuurlijk ook. Overnachten bij George Blanc in Bourg en Bresse op weg naar het zuiden blijft een feestje (en iets om tenminste één keer in je leven te doen). Eén van mijn all time favorieten is Le Prieuré des Sources en Drôme Provencale (hoewel die dan niet echt naast de snelweg gelegen is).

Roomers hotel

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *