Maastricht magazine >
travel

Sicily makes Nicoline’s heart sing

Sicily makes Nicoline’s heart sing

The perfect hideaway?! Een loze slogan die een 13 in een dozijn locatie impliceert. Echter, sinds mijn bezoek aan Hotel Imperiale in Taormina hebben die woorden opeens lading. Hotel Imperiale op Sicilië is mijn ultieme hideway. Mijn escape. Op een eiland wars van gezag.

Ik twijfelde nog even. De eerste indruk op de website deed mij aarzelen. Zag er wel erg ultramodern uit. En dat in een dorpje met juist zo’n lieflijk, historisch karakter vol cultuur. Moest ik niet kiezen voor één van die klassieke 5 sterren hotels in plaats van deze nieuwkomer van de Italiaanse Exclusive Hotel Collection? Meteen bij aankomst wist ik de juiste keuze te hebben gemaakt. Enkel vanwege het oprecht vriendelijke personeel. En die vriendelijkheid bleef gedurende mijn gehele verblijf. Of het nu de receptioniste, de spa-medewerker of het kamermeisje was, allemaal met een echte lach. Die leuke Italiaan bij het ontbijt niet te vergeten. Een hotel met blije mensen die het fijn vinden om je te verzorgen.

Artikel begint onder de advertentie

Waarom ik ook twijfelde, is omdat ik het niet zo heb met al die design hotels. Hotels die vaak niet uitblinken in functionaliteit en gastbeleving. Leuk tot een jaar na de opening, daarna al snel uitgewoond. Niet te vergeten dat gastvrijheid vaak onderdoet voor de barbiematen van de receptioniste. Het zwembad van Hotel Imperiale deed mij even geloven dat ook dit hotel een handje heeft van onpraktisch design. Terwijl ik net na aankomst nipte aan mijn champagne Cosmopolitan, één van de vele cocktails op de kaart, ontdekte ik dat een lobby die uitkijkt op het zwembad wel degelijk functioneel is. Niet omdat het leuk is om bikini’s langs te zien zwemmen, wel omdat het zorgt voor een prachtige, natuurlijke lichtinval in de lobby.

IMG_2187 13
IMG_2342 1 Afbeelding 8

Who’s watching who?

Wie een duik in het zwembad waagt, beleeft wat er in de lobby gebeurt en geniet gelijktijdig uitzicht op het prachtige Taormina met het eeuwenoude Teatro Greco dat in de zomermaanden in gebruik is voor concerten. Bij mooi weer doet het dakterras dienst als cocktailbar. Zijn het de cocktails of komt het door het uitzicht dat je hier nooit meer wegkomt? Slecht weer? Niet getreurd! De kamers zijn vol luxe en fijn om te vertoeven. En ook de spa met een te dikke lijst behandelingen, hammam en sauna lonkt. Fijnste? Hier vind je handen die masseren, niet maar een beetje wrijven. Handen die begrijpen dat wanneer je een massage eenmaal aanvangt er steeds één hand in contact met het lichaam dient te blijven. Zo’n massage die bijblijft!

IMG_2171 1 Afbeelding 72

Hotelroom at Hotel Imperiale

IMG_22171 IMG_21971

Fijne Italiaanse keuken en al net zulke fijne cocktails

Vanuit het hotel wandel je zo de winkelstraat van Taormina in met de vele zijstraatjes. Noemen sommigen Taormina het St Tropez van Sicilië, ik vind dat teveel eer voor de Franse badplaats. Natuurlijk is St Tropez uniek en vertoef ook ik graag zo nu en dan in het Franse vissersdorp dat is uitgegroeid tot het Lloret de Mar van de credit kaarten, maar Taormina doet mij meer denken aan de sfeer van de Spaanse trappen met een adult allure. Net zo volwassen zijn de winkels en restaurants in Taormina.

Afbeelding 51 Hotel_Imperiale_Taormina_2262
Afbeelding 61 Hotel_Imperiale_Taormina_2279

Heel veel shop shop in Taormina, van authentiek tot te hebben E. Porselli’s

Mijn favorieten? Daiquiri voor een drankje op de trappen. Hier lijken ook de eilandbewoners samen te komen. Kijk, daar hou ik van! Verrassend? Parfumerie Narcisse. Deed me denken aan zo’n onder gestofte zeepwinkel uit de Provence, maar biedt teveel wereldse parfums. Van Floris London en Les Ecuadors tot Amouage en NYC. En om voor terug te komen? Schoenenwinkel Musemeci met wel hele bijzondere modellen van Marc Jacobs, Stella McCartney en Valentino. Hier begrijpen ze wat inkopen is. Laat eigenaresse Mirella nu net voor de Italiaanse Vogue werken.

Hotel_Imperiale_Taormina_Joy Hotel_Imperiale_Taormina_2288

Shopje bij Musemeci en drankje bij cocktailbar Daiquiri met locals

Met steeds meer low cost carriers die op Sicilië vliegen, slechts twee uur vliegtijd, een Fiat 500 die snel is gehuurd en het aller aller fijnste hotel dat je kunt bedenken met te vette kamers, cocktails, food en blij personeel, heb ik mijn ultieme hideway gevonden! You make my heart sing!

Do you want to make your heart sing? Visit de website van de Exclusive Hotel Collection met alleen maar hotels you wanna stay at in Italië!

Foto boven: Door de bodem van het zwembad in de lobby van Hotel Imperiale gluren

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *