Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Tuintrend: Natural Living

Tuintrend: Natural Living

Een tuin blog in februari?! Ja zeker, een tuin blog in februari. Het weer is al zo lekker voor deze tijd van het jaar dat het ineens al rap tijd wordt om na te gaan denken over je tuin. Het lijkt inmiddels al voorjaar, ook al begint de lente officieel pas over een maand. De zon schijnt, de lucht is strak blauw, je ziet mensen vrolijk wandelen over straat. Ik heb er geen problemen mee! Maar nu dan de vraag: wat te doen met de tuin? Nou, ik heb even rondgekeken en kwam de Natural Living tuintrend tegen. In een woord: wauw! Daarom bij deze wat inspiratie van deze warme en natuurlijke tuintrend.

Gebruik van natuurlijke materialen

Bij de Natural Living tuintrend is het (uiteraard) de bedoeling dat er in de basis zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van onbewerkte, natuurlijke materialen. Denk aan onbewerkt hout, natuursteen, kiezelsteentjes, vlonders en beton.

Tuinmeubels met een natuurlijke uitstraling

Met de tuinmeubels kies je onder andere voor rotan, bamboe of teak. Neem bijvoorbeeld een eettafel van teakhout met daarbij stoelen van rotan zoals je ziet op de afbeelding hieronder. Ik word hier helemaal happy van!

Neem je een loungeset met kussens, kies dan bij voorkeur ook voor kussens in naturel tinten zoals wit, zand en/of crème. Door gebruik te maken van deze kleuren vallen deze mooi weg in het geheel.

Knus (eten) in de schaduw

Je herkent het vast wel: wil je lekker in de tuin gaan eten, zet je alles op tafel, zie je alles bijna weg branden in de zon. Je parasol krijg je maar niet zo neergezet dat de tafel in de schaduw staat, of het lukt je wel maar dan moet je de parasol zo’n drie keer op een dag verzetten.

De ideale oplossing hiervoor is een schaduwdoek, of een pergola met een harmonicadoek zoals je ziet op de foto hieronder van Tuinmeubelen.nl. Dit doek kun je open en dicht schuiven, waardoor je zelf kunt kiezen wanneer er wel of geen schaduw op je tuinset staat. Bovendien staat het ook nog eens erg sfeervol en knus en past de zandkleurige doek perfect bij de Natural Living tuintrend.

Groen, groener, groenst!

Ga voor groene bomen en planten in je tuin. Maak borders en vul deze met, jawel, groen! Je kunt het natuurlijk en speels maken door onder andere klim- en hangplanten te nemen. Uitbundige gekleurde planten dus niet gevonden in deze tuin, het draait hier voornamelijk om de rust.

Accessoires voor in je tuin

Probeer de accessoires rustig te houden, zodat het groen in je tuin het middelpunt blijft. Kies voor basic accessoires in voornamelijk de natuurtinten wit, zand en crème, zoals eerder ook genoemd bij de kussens. De kleuren groen en/of terracotta gaan ook mooi samen met de natuurlijke uitstraling van je tuin.

Wat vinden jullie van deze tuintrend? Ik ben in ieder geval fan!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *