Maastricht magazine >
lifestyletip

Veel inspiratie op het ShowUP event

Veel inspiratie op het ShowUP event
Artikel begint onder de advertentie

Zondag 3 februari brachten wij een bezoek aan het showUP event. Dit event vond plaats in Expo Haarlemmermeer. Een mooie ruime en lichte locatie, met prima parkeergelegenheid.

De showUP is een inkoopbeurs voor woonaccessoires en cadeauartikelen en richt zich dus voornamelijk op inkopers op dit gebied, maar ook pers, bloggers en stylisten zijn welkom op deze beurs om inspiratie op te komen doen.

Op de beurs vind je onder de noemer growUp een selectie producten en merken voor kids. Voor het onderdeel listenUP zijn er presentaties die aansluiten bij de behoefte van de standhouders en de bezoekers. In totaal waren er zes experts aanwezig die je in een sessie van circa 45 minuten bijpraten over de laatste trends en ontwikkelingen.

En tot slot is er nog een startUP@showUP. Uit ruim 20 aanmeldingen van startende ontwerpers, merken of producten worden er 8 geselecteerd die samen op een plein worden geplaatst, zodat de bezoekers er kennis mee kan maken.

Voor ons was het de eerste keer dat we een bezoek brachten aan het showUP event, maar zeker niet de laatste keer. We hebben echt een hoop trends gespot, nieuwe merken ontdekt en inspiratie opgedaan. Te veel om alles met jullie te delen, dus hier onze selectie voor jullie.

House Raccoon

Anneleen en Nathan ontwerpen en maken prachtige objecten voor in huis van beton. Klinkt ruig!?! Maar zoals je op de foto’s ziet, is dat het zeker niet!

101 Copenhagen

Dit Deense merk werd in 2017 opgericht. Er wordt samengewerkt met meester kunstenaars en er worden hoogwaardige materialen gebruikt. Eenvoudige lijnen, rustige kleuren, prachtig design. Kortom een aanwinst voor je interieur.

Kokodama

De stand van Kokodama trok ons aan door hun weelderige groen. Veel groen.

De Kokodama is een handgemaakte bol van kokosvezels, 99% natuurlijk en 100% biologisch afbreekbaar. Het concept is geïnspireerd op Japanse bonsai technologie.

Door zijn natuurlijke uiterlijk passen deze potten in vrijwel ieder interieur, en bieden ze een fijn en duurzame plek voor trendy en bijzondere planten.

Assembli

Voor als je dol bent op design dierenkoppen aan de muur, een beetje kan knutselen en een flinke dosis geduld hebt, dan raden wij Assembli aan. Je gaat aan de slag met een DIY-kit en zet er zelf één in elkaar, aan de hand van de meegeleverde instructie. De lijnen staan duidelijk op het papier aangegeven en het enige wat je nog nodig hebt is een mesje of een schaar, de rest zit in de kit.

Naast de dierenkoppen zijn er ook andere pakketten. Zo knutsel je in circa 4 uur al een kleinere DIY-kit van 3D insecten in elkaar! Wij vonden het in elk geval een super leuke cadeautip.

Earthware

Op de stand van Earthware kon ik het niet laten om alle prachtige producten aan te raken. Helemaal mijn smaak, dus misschien niet volledig objectief. De collectie bestaat uit authentieke en natuurlijke producten. Om deze collectie van handgemaakte producten samen te stellen reizen ze de wereld over en kopen, voor een eerlijke prijs, de producten van lokale ambachtslieden.

Maneki Neko by Donkey

Maneki Neko zijn de traditioneel uit China en Japan afkomstige beeldjes van een zwaaiende kat, die geluk brengt. En gelukkig kwam het Duitse bedrijf Donkey met een lijn Maneki Neko in alle kleuren van de regenboog. Dat noem ik nou nog eens geluk hebben!

Dua Bags

Op Instagram zie ik ze zo nu en dan al voorbij komen, prachtige handgemaakte tassen van bijvoorbeeld rattan, aan een houten kapstok of nonchalant aan een kast. Maar natuurlijk kun je ze ook als tas gebruiken.

Dua Bags is van een dame die in Indonesië is geboren en opgegroeid en inmiddels in België woont. Dua betekent twee en staat voor twee kanten van de wereld. De tassen worden handgeweven in Indonesië van biologisch afbreekbaar materiaal.

Er wordt ook samengewerkt met lokale ondernemingen die wevende vrouwen ook traint in het maken van manden die voldoen aan de Europese maatstaven. De inkomsten en levensstandaard van de vrouwen die de tassen en manden maken zijn aanzienlijk gestegen.

Zenza

Vooral beroemd om hun prachtige lampen, maar Zenza heeft nog veel meer moois! Prachtig textiel, zoals de kussens op de bank, maar ook meubels, accessoires, keukengerei, geschenken en sieraden voor vrouwen. Werkelijk betoverende items die je huis net dat beetje extra geven. En ook voor de producten van Zenza geldt dat deze handgemaakt worden, waardoor de items ziel en schoonheid hebben.

Flow

Uit de growUP vonden wij Flow uit Amsterdam echt een leuke stand hebben. Op hun website staat “products that put a smile on your face” en daar zijn wij het mee eens.

Laat je baby makkelijk in slaap vallen met een hartslag knuffel. Een wat? Een vriendelijke knuffel die het geluid van een hartslag imiteert. Het is overigens ook mogelijk om te kiezen voor één van de twee slaapliedjes. Zo helpen Moby de walvis of Robin de vos een baby makkelijker in slaap komen.

Op de stand vielen wij direct voor Fabian. De oplaadbare nachtlamp die van kleur kan veranderen door erop te tikken. Hij kan de hele nacht aan blijven staan, of je kunt hem instellen dat hij na een kwartier automatisch uit gaat.

Karooz

Belgisch ontwerpster Emma Wardenier kwam op het idee om stukken massief hout middels rubber voegen met elkaar te verbinden. Het resultaat is een uniek product.

Wij zagen op de beurs bloempotten en een vaas staan, maar er zijn ook badmatten, placemats en onderzetters.

Kukki

Verkoopt sinds 2016 kelim kussens, kleden en clutches. Alle items worden handgemaakt en zijn daardoor uniek. Dus wanneer je op zoek bent naar een uniek kussen, dan kun je die bij Kukki zeker vinden!

Zoedt

Eenvoudige zwart/wit producten op het gebied van wonen, lifestyle en papierwaren. Alle producten zijn zelf ontworpen en ook de meeste quotes worden zelf bedacht. De producten worden voornamelijk in Nederland op de hand geproduceerd. Bovendien werken ze samen met een zorgboerderij.

Alles is prachtig in zijn eenvoud, maar waar wij fan van zijn, dat zijn de buitenkussens van Zoedt.

Plantophile

Nog één voor de plantenliefhebbers onder ons. Plantophile begrijpt dat niet iedereen groene vingers heeft en daarom hebben zij een assortiment eenvoudig te verzorgen planten. Zij werken met prijswinnende kwekers. Zo helpen ze ieder huis een finishing touch te geven!

Madumadu

Madumadu houdt van mooie producten en het creëren van kansen voor de bewoners van Bali, en dit zien we zeker terug in de producten. Ze worden ontworpen en gemaakt van natuurlijke producten op Bali. Hierdoor steunt Madumadu de lokale bevolking en zorgen ze voor empowerment.

De prachtige symbolen en natuurlijke elementen brengen een positieve vibe bij jou thuis!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *