Maastricht magazine >
lifestyletip

Verschillende telefoon hoesjes: waar moet je op letten?

Verschillende telefoon hoesjes: waar moet je op letten?
Artikel begint onder de advertentie

Als je op zoek gaat naar een nieuw hoesje voor je mobiel, zul je al snel zien dat er veel verschillende varianten zijn. Alle telefoon hoesjes beschermen je mobiel weer op een andere manier waardoor het ook per persoon verschilt welk hoesje het beste bij jou past.

Dit heeft ook mede te maken met je leefstijl; ben je de hele dag aan het bellen dan kan een insteekhoesje bijvoorbeeld erg vervelend zijn. Werk je in de bouw, dan is het weer extra belangrijk dat het hoesje je mobiel goed beschermd tegen vallen en stoten. Wil je weten welk hoesje het beste bij jou past? Wij nemen de verschillende soorten telefoon hoesjes met je door.

Insteekhoesje

Bij een insteekhoesje steek je je telefoon in een zakje, deze hoesjes worden ook wel pouches genoemd. Meestal zijn ze voorzien van een trekslip. Als je hieraan trekt schuift je mobiel omhoog zodat je deze er gemakkelijk weer uit kunt halen.

Dit hoesje is handig als je zowel voor- als achterkant maar ook de zijkanten van je mobiel goed wilt beschermen. Enkel de onder- of bovenkant zou kunnen beschadigen als je de telefoon precies zo laat vallen dat het op dit onbeschermde deel neervalt. Let op dat bij dit hoesje de telefoon er ook uit kan glijden als je hem niet goed vasthoudt of hem verkeerd laat vallen.

Insteek telefoon hoesjes beschermen je mobiel goed tegen krassen.

Bumper

Bij een bumper worden de zijkanten van je mobiel goed beschermd tegen vallen en stoten. Doordat de randen iets dikker gemaakt zijn, zal de voor- en achterzijde de tafel niet raken als je deze neerlegt. Echter biedt het voor de rest geen bescherming voor deze twee delen. Het mooie aan een bumper is dat je nog zoveel mogelijk van het originele design van je telefoon ziet.

Bumper telefoon hoesjes beschermen de randen van je mobiel.

Hardcase

Een hardcase is zoals de naam het zegt; hard. Het sluit eigenlijk om je telefoon heen als een tweede huid. Dit hoesje wordt ook wel een backcover genoemd omdat het alleen de achterkant en zijkanten van de telefoon beschermd. Door de uitsparingen in dit hoesje blijven alle aansluitingen en knoppen makkelijk te gebruiken.

Hardcase telefoon hoesjes beschermen de achterkant en zijkanten van je mobiel.

Siliconen telefoon hoesjes

Siliconen hoesjes zijn gemaakt van een zacht en flexibel materiaal. Door de zachtheid heeft dit hoesje een schokabsorberende werking en daarnaast is het door de flexibiliteit eenvoudig om dit hoesje om je mobiel heen te bevestigen.

Dit hoesje beschermd zowel de zijkanten van je telefoon als de gehele achterkant. De voorkant/het scherm wordt bij dit type hoesje niet beschermd. Een siliconen hoesje wordt ook wel een TPU hoesje (soortgelijk materiaal) of softcase genoemd. Samen met de hardcase zijn van deze hoesjes vaak de vrolijkste varianten verkrijgbaar, zoals ook deze siliconen case van Caalman.

Siliconen telefoon hoesjes beschermen de achterkant en zijkanten van je mobiel.

Flipcase

Een flipcase heeft een flap voor je scherm welke je naar beneden toe opent. Doormiddel van een magneetsluiting blijft het hoesje dicht zitten zodat hij goed beschermd is aan alle zijden. Hoewel de telefoon goed beschermd wordt, kan het vasthouden van je mobiel wat onhandig zijn vanwege de flap die naar beneden opent.

Flipcase telefoon hoesjes beschermen alle zijden van je mobiel.

Bookcase

Dit hoesje open je net als een boek en beschermd je telefoon aan alle zijden. De bookcase blijft goed dicht zitten vanwege de magneetsluiting. Ook handig aan deze hoesjes is dat je ze ook kunt kopen met ruimte voor pasjes of briefgeld aan de binnenzijde. Zo heb je alles bij de hand!

Bookcase telefoon hoesjes beschermen je mobiel aan alle zijden.

Flipcover

Een flipcover lijkt veel op de bookcase, echter vervangt deze de achterkant van je telefoon en heeft deze ook geen sluiting. Er zijn ook flipcovers die een kijkvenster hebben zodat je altijd nog kunt kijken naar je display, waar de tijd en eventueel ook berichten op vermeld worden. Voor sommige merken zijn er ook mooie mirror flipcovers op de markt, zoals je ziet bij dit Samsung a71 hoesje op de foto hieronder.

Flipcovers beschermen de achterkant en voorkant van je mobiel.

Welke telefoon hoesjes vind jij het handigst?

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *