Maastricht magazine >

 
lifestyletip

Vijf gratis applicaties om je foto’s te bewerken

Vijf gratis applicaties om je foto’s te bewerken

Foto’s bewerken met je mobiele telefoon is misschien wel het leukste dat er is. Bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent of een belangrijk moment wilt vastleggen met vrienden of familie. Ondanks dat de meeste modellen tegenwoordig prachtige foto’s maken, kan er altijd nog wel een leuk filtertje overheen om de foto nog mooier te maken. Zeker wanneer je bijvoorbeeld een sim only abonnement hebt en niet steeds het nieuwste van het nieuwste hoeft te hebben, kan zo’n app een hele uitkomst zijn. Gelukkig zijn er genoeg gratis applicaties waarmee je van jouw foto een nog mooier kiekje maakt. De mogelijkheden zijn eindeloos en daarom hebben wij er een paar uitgelicht die je zeker gaan helpen.

Airbrush: dé app voor jouw selfie

De gratis applicatie Airbrush is handig als je jouw selfie nog mooier wilt maken. Het enige dat je hoeft te doen is een foto selecteren en aantikken wat je veranderd wilt zien. Je kunt een aantal oneffenheden van je huid verwijderen, je tanden witter maken of je lippen voller maken. Wil je grotere ogen omdat deze op de foto net wat dichter staan of juist wat volume toevoegen aan je haar vanwege je bad hairday? Met Airbrush is dit zo geregeld. Er zijn ook een aantal functies waarvoor je moet betalen, zoals het vergroten of verkleinen van een neus. Maar met de gratis versie kom je ook al een heel eind op weg. Let er wel op dat je niet teveel doorslaat in het bewerken, je wilt natuurlijk wel zoveel mogelijk bij de realiteit blijven ;-). Al is het wel leuk om jezelf voor de grap eens een complete metamorfose te geven met deze app en deze alleen te delen met je vriendinnen. Nog leuker; bel je vriendinnen met sim only onbeperkt bellen by Simyo en ga samen aan de slag met jullie leukste selfies!

VSCO voor als je graag deelt

De applicaties VSCO is ook erg handig voor het bewerken van foto’s. Zo zijn er tien gratis presets en een aantal filters en filterpakketten waarvan de meeste gratis zijn. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je foto verzadiging, kleurtoon, contrast, witbalans en een andere huidtint te geven. Maar dit is nog niet alles, want het is ook mogelijk om je foto bij te snijden of schuinte om perspectieven op een speelse wijze aan te passen. Daarnaast is VSCO erg handig in gebruik en niet moeilijk om te begrijpen.

Lightroom: Photoshop in het klein

De gratis applicatie Lightroom is van Adobe en daarom redelijk bekend in het rijtje van programma’s om je foto te bewerken. Deze tool is in het begin wat moeilijk om mee aan de slag te gaan, maar als je het eenmaal onder de knie hebt dan maak je de prachtigste foto’s. Zo kun je presets toevoegen en over je foto aanbrengen of instellingen aanpassen die je gebruikt om een foto aan te passen, zoals kleur en warmte. Er zijn een groot aantal opties gratis, maar tegen betaling kun je bijvoorbeeld ook jouw foto retoucheren in deze veelzijdige app.

Pixlr en Snapseed: eenvoudig in gebruik

Ben jij nog niet zo bekend met het bewerken van foto’s, dan is de gratis applicatie Pixlr iets voor jou. Ondanks dat er een groot aantal opties aanwezig zijn is het handig ingericht zodat alles meteen duidelijk is. Zo kun je jouw foto’s een leuk effect geven of de belichting aanpassen. De laatste app die we benoemen is Snapseed. Het enige dat je hoeft te doen is swipen waardoor de foto donkerder wordt of waarmee je het contrast vergroot. Het is niet alleen makkelijk in gebruik, je hebt ook nog eens binnen een paar seconden een prachtige foto.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Simyo.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *