Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Vind de juiste raamdecoratie bij jouw interieurstijl

Vind de juiste raamdecoratie bij jouw interieurstijl

Raamdecoratie is er in veel verschillende stijlen. Je hebt vouwgordijnen, jaloezieën, plisségordijnen, shutters, rolgordijnen… Voor iedere interieurstijl is er een passende raamdecoratie. Uiteraard is het belangrijk dat je een raambekleding kiest die ook functioneel is, maar het is meer dan alleen een functioneel product. Gelukkig kun je raambekleding tegenwoordig krijgen in allerlei kleuren en materialen, dus is er altijd een product dat zowel functioneel als decoratief perfect bij jouw interieur past.

Modern interieur

Heb je een modern interieur kies dan voor een strakke en tijdloze raamdecoratie, zoals rolgordijnen, plissés of jaloezieën. Qua kleur kun je het beste kiezen voor een lichtgrijze tint, of natuurlijk hoogglans wit of zwart. Een modern interieur kenmerkt zich door weinig accessoires. De nadruk in dit interieur ligt op functioneel wonen, gordijnen zijn daardoor bijvoorbeeld wat minder geschikt in dit interieur. Ook raamdecoratie met een hele drukke print of een felle kleur past minder goed bij een modern interieur. Houd de raamdecoratie simpel, strak en eenvoudig. In dit interieur is je raamdecoratie meer functioneel dan decoratief.

Klassiek interieur

Bij een romantisch of klassiek interieur passen mooie, robuuste, warme gordijnen. Luxe fluweelachtige stoffen zullen je klassieke interieur warmte en uitstraling geven. Kies voor een mooie effen kleur of een stof met een klein werkje erin. Je gordijnen zullen langere tijd hangen, daarom kun je beter niet voor een hele drukke print gaan. Het is makkelijker om je accessoires te wisselen dan je gordijnen. Zoek naar mooie tijdloze stoffen en laat daar je gordijnen van maken. Deze interieurstijl kenmerkt zich door ornamenten op het plafond, kroonluchters, tafels met sierlijke poten. Een strak en modern rolgordijn zou hier niet op zijn plaats zijn.

Industrieel interieur

In een industrieel interieur zie je veel hout en metaal, de meubels hebben een robuuste en stoere uitstraling. Shutters, maar ook jaloezieën passen heel goed in dit type interieur. Vooral de materiaalkeuze en de kleurkeuze is hierbij belangrijk. Kies mooie houten shutters of jaloezieën in de kleur antraciet. Ook een antraciet vouwgordijn van een robuuste stof zou prima passen in een industrieel interieur. Kies altijd voor een donkere kleur, lichte tinten zijn minder geschikt in dit type interieur, dan wordt het al snel landelijk. Dat is nu net niet wat je wilt.

Landelijk interieur

Kies je bij de industriële stijl juist voor de donkere tinten, bij het landelijke interieur heeft je raamdecoratie een lichte en natuurlijke tint. Het materiaal is robuust en hout is een materiaal dat zeker niet mag ontbreken in dit interieur. Twee type raamdecoratie passen perfect bij deze stijl: vouwgordijnen en houten jaloezieën. Bij de jaloezieën kun je spelen met het licht door de jaloezieën in een bepaalde stand te draaien. Het nadeel hiervan is wel dat je altijd iets voor je raam hebt hangen. Wil je ook kunnen variëren, dan zijn vouwgordijnen ideaal. Je kunt dan zelf bepalen of je ze helemaal laat zakken, of dat je ze halverwege het raam laat hangen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *