Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Volero – Een vloerkleden walhalla

Volero – Een vloerkleden walhalla
Artikel begint onder de advertentie

Een jaar geleden zijn wij verhuisd, dat betekent vaak dat je weer helemaal los kan gaan met inrichten. Maar hoewel we een paar nieuwe meubels hebben aangeschaft, zijn er ook veel dingen die we gewoon mee hebben genomen vanuit onze vorige woning. Onder andere de bank, vloerkleed en salontafels waren hetzelfde gebleven. Ik zeg waren; want inmiddels hebben wij toch een nieuw katoenen vloerkleed in huis die beter bij onze huidige woning past. In deze blog vertel ik jullie graag meer over mijn zoektocht naar het juiste vloerkleed en de verrassende vloerkleden showroom van Volero.

Voorbereiden op de zoektocht

Het klinkt erg makkelijk, even een vloerkleed uitkiezen. Maar niets is minder waar. Wat een zoektocht is dat! Dat het aanbod in vloerkleden reuze is maakt het er niet makkelijker op. Wat ik voor mijn zoektocht wel wist is dat ik graag een vloerkleed wilde hebben welke de donkere kleur van onze bank compenseert en meer zou passen bij de kleuren van de rest van het huis. Onze bank is antraciet en daardoor erg aanwezig in ons (lichte) huis, maar de bank is nog niet zo oud en zit heerlijk dus een nieuwe bank vinden wij dan ook niet nodig. Het grijze vloerkleed wat wij hadden stond er in ons vorige huis mooi bij, maar vond ik hier wat minder goed passen. Het versterkt de kleur van de bank en bovendien is hij ook wat aan de kleine kant in onze nieuwe woonkamer. Met dit in mijn achterhoofd kon mijn zoektocht gaan beginnen; ik was op zoek naar een groot vloerkleed zandkleur met een vintage look. Zo kon ik toch alweer een aantal vloerkleden skippen ;-).

Vloerkleden van Volero

Vloerkleden showroom van Volero

Er waren alsnog veel vloerkleden die aan mijn eisen voldeden, daarnaast vond ik het te spannend om een kleed online te bestellen welke ik nog niet in het echt gezien had. Ik maakte daarom online een voorselectie en ben samen met mijn man naar een showroomwinkel van Volero gegaan in Amsterdam. Hier aangekomen kom je echt in een vloerkleden walhalla terecht, met vloerkleden in allerlei kleuren, soorten, vormen en maten. Als je hier niet genoeg keuze hebt…

Volero showroom Amsterdam en Volero showroom Lekkerkerk

De winkel is mooi en overzichtelijk ingericht. Op verhogingen liggen door de hele winkel heen stapels met vloerkleden, waarbij je dankzij het vloerkleed wat bovenop ligt weet wat je in de stapel eronder kunt verwachten. Dit zijn onder andere hetzelfde vloerkleed in andere kleuren en/of soortgelijke vloerkleden met een net iets ander patroon bijvoorbeeld. Achter in de winkel hebben ze ook nog een aantal vloerkleden hangen waardoor je ze makkelijk kunt bekijken. Daarnaast zijn er nog een paar voorbeeldruimtes ingericht met uiteraard prachtige vloerkleden.

Volero buitenkleed
Volero korting vloerkleden

Het uitkiezen van een vloerkleed

Na al de online uitgekozen vloerkleden in het echt te hebben gezien konden wij al snel een keuze maken. Ons oog viel voor de Vintage vloerkleed – Admire Beige, welke qua kleur mooi aansluit bij onze zandkleurige muren en gordijnen. Dit mooie vloerkleed is onderdeel van de FRAAI collectie van Volero. Omdat wij graag een groot vloerkleed wilde hebben die de ruimte gezellig aankleed, hebben we gekozen voor een vloerkleed 200 x 300 cm. Dit is nog niet eens de grootste maat in hun assortiment, hij is er namelijk ook nog in 230 x 340 cm! Het kleinste formaat wat ze hebben van dit model is 80 x 150 cm. Op de site van Volero zelf zie je bij de vloerkleden ook een tekening van hoe de verschillende maten zouden staan bij bijvoorbeeld een hoekbank. Erg handig!

Vintage vloerkleed Volero

Mijn ervaring met Volero

Twee dagen na verzending werd het vloerkleed al thuisbezorgd. Uiteraard was ik gelijk nieuwsgierig, dus sleepte ik het vloerkleed naar zijn plek. Doordat hij op rol wordt geleverd kun je deze eenvoudig in je eentje op de juiste plek krijgen. Tijdens het uitrollen (en het gewicht) merkte ik al gelijk hoe stevig het kleed is. Dit geeft mij het gevoel dat ik een kwalitatief goede vloerkleed in huis heb gehaald. Hoewel dit natuurlijk erg fijn is, was het voor mij vooral belangrijk dat het mooi zou staan. En naar mijn mening is dat gelukkig ook zo! De kleur matcht veel beter bij de rest van de kleuren in onze woonkamer en ook de grootte van het vloerkleed maakt de ruimte extra gezellig. Over de kwaliteit op lange termijn kan ik nu nog niets zeggen, maar voor nu zijn wij er ontzettend blij mee en voldoet het vloerkleed zeker aan onze verwachtingen.

Reviews Volero

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *