Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Voor welke eettafel ga jij?

Voor welke eettafel ga jij?

De eettafel: je zit er vaak minimaal twee keer per dag aan, maar meestal nog wel vaker. Je zit hier om lekker te eten, maar ook met familie en vrienden is het fijn om gezellig bij te kletsen aan tafel.

Ga je een spelletje doen, of moet je nog wat werk afmaken of studeren? Het kan en gebeurt vaak allemaal aan de eettafel. Maar wat voor eettafel moet je nu kiezen?

Ronde eettafel

In de meeste huizen kom je een rechthoekige eettafel tegen, dit terwijl een ronde eettafel erg gezellig staat in huis en zeker in een kleine ruimte ook veel ruimte bespaart.

Voer jij vaak hele gesprekken aan de eettafel, dan is een ronde tafel heel prettig. Bij een ronde tafel zit iedereen namelijk dichtbij je, waardoor met elkaar communiceren wat makkelijker is. Je hebt niet zoals bij een rechthoekige tafel dat iemand helemaal aan de andere kant van de tafel zit. Dat maakt met elkaar praten in een rumoerige omgeving vaak wat lastig. Ook extra stoelen aanschuiven is een stuk eenvoudiger aan een ronde tafel, omdat er geen hoeken en poten in de weg zitten.

Ovale eettafel

Naast een ronde heb je ook een ovale eettafel. Deze staat heel speels in je interieur. Doordat de tafel aan de uiteindes smaller toeloopt, is het een ideale tafel als je een smallere ruimte hebt. Je kunt door de vorm makkelijker om de tafel heen lopen.

Gesprekken voeren aan een ovale tafel gaat prima omdat iedereen een beetje naar elkaar toe gericht zit, waardoor je elkaar ook goed aan kunt kijken. Wel zo makkelijk.

Vierkante eettafel

Net als bij een ronde eettafel zit je bij een vierkante eettafel dichter bij elkaar dan bij een rechthoekige eettafel. Dit is fijn als je elkaar goed wilt kunnen verstaan of als je graag spelletjes speelt met vrienden.

Heb je een kleine ruimte dan is een vierkante eettafel een goede oplossing. Deze neemt minder ruimte in beslag en kan helemaal tegen de muur aangeschoven worden, iets wat met een ronde en ovale tafel niet gaat.

Rechthoekige eettafel

Zoals eerder genoemd hebben de meeste huishoudens een rechthoekige eettafel. Je kunt hier de meeste spullen op kwijt en kan er ook extra stoelen aanschuiven. Echter zitten de extra stoelen dan vaak wel bij een hoek of een tafelpoot, wat dan weer wat minder lekker zit.

Dat de tafel zo groot is, kan ook gelijk weer het nadeel zijn van een rechthoekige eettafel. Deze tafel neemt namelijk het meeste ruimte in beslag. Heb je niet veel ruimte in huis dan kan het dus verstandig zijn om voor een andere vorm tafel te kiezen.

Uiteraard zijn ze wel in verschillende maten verkrijgbaar, dus meet van tevoren goed op welke maat er in jouw huis het beste past zodat je niet met een te grote tafel thuis komt. Vind je het lastig in te schatten hoeveel ruimte de tafel in beslag zal nemen? Plak de gewenste maten dan eerst met wat (afplak)tape af op de grond, op de plek waar je de tafel zou willen hebben. Zo heb je gelijk een goed beeld van de grootte.

Boomstamtafel

Je ziet het tegenwoordig veel terug: een rustieke boomstamtafel. Dit is een tafel die door zijn materiaal en vormen zorgt voor een natuurlijke, industriƫle sfeer. Er zijn tafels die echt duidelijk van een boomstam gemaakt zijn, maar je hebt ook houten eettafels die alleen een boomstamafwerking hebben. Bij deze eettafels zijn de randen van de tafel niet recht afgewerkt, maar zitten er een soort van golven in.

Zelf heb ik ook een eettafel met boomstamafwerking en ik ben er nog altijd erg blij mee! Het ziet er uniek uit en geeft net wat meer sfeer.

Wat voor soort eettafel vinden jullie het mooist?

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *