Maastricht magazine >

 
lifestyletravel

Waar boek jij jouw yoga retreat?

Waar boek jij jouw yoga retreat?

Veel zichzelf respecterende yogaleraren en -leraressen organiseren hun eigen yoga retreat, vaak in het buitenland. Vooral toen ik nog vrijgezel was, vond ik zo’n yogatrip een superfijne manier om mijn vakantie te plannen. Maar ook nu heb ik zin en dus ga ik online op zoek naar inspiratie.

Sixpack show off

Helemaal leuk om met je favoriete yogaleraar op trip te gaan, maar persoonlijk vind ik het nog net iets leuker om nieuwe mensen te ontmoeten. En ik houd van internationale gezelschappen. Zo kwam ik een keer op Formentera terecht. Met de prachtige Jax May als leading teacher (foto). Ik had het idee dat ze vooral verzot was op haar eigen sixpack; iedere 5 minuten liet ze zien hoe je je buikspieren moest aanspannen. Dat wist ik na 10 keer echt wel hoor. Maar mijn spieren zijn de hare niet, dus lukte het mij niet om het net zo te doen als zij. Grmpf.

Coole vrouwen op Formentera

De deelnemers waren bijna zonder uitzondering allemaal even cool en met een aantal van hen heb ik nog steeds contact. Niks zweverigs, gewoon leuke vrouwen (dat wel, alleen vrouwen dus) van 25 plus met een eigen carrière of business. En hoewel ik Jax May zeker niet wil betitelen als new best yogafriend, kon de locatie Gecko Beach me wel enorm bekoren. Gelegen aan het strand met fijne kamers, een zwembad, heerlijk eten en niet onbelangrijk – ze serveerden ook gewoon wijn. Formentera is sowieso prachtig, met name de stranden (on-Europees) en de zoutvlaktes. Maar ook een kopje koffie in St Francesc is als een kers op de Ibizataart. Een absolute aanrader.

Oneindig aanbod aan yoga retreats

Mijn Jax May ervaring dateert alweer van 5 jaar geleden. En het aanbod van yoga retreats is in evenredige lijn met het aantal mensen dat aan yoga doet gestegen. En yoga retreats komen in alle vormen en maten. In combinatie met cultuur snuiven in Marrakech, skiën in de Alpen, surfen in Portugal. Of heel veel verder weg. Op Bali, de Malediven, Costa Rica. Een paar dagen, een hele week of – waarom ook niet – een hele maand. Bijna allemaal in combinatie met gezond eten. Een soort van milde detox dus, in ieder geval een reset van lijf en leden en een heerlijke oppepper na weer een te lange winter.

Optie op een yoga reis in het najaar

Terwijl ik het liefst op iedere ‘book now’ knop druk, realiseer ik me dat ik echt nul tijd heb en het even aan me voorbij moet laten gaan. Oeff. Terwijl ik er juist zo’n zin in en behoefte aan heb. Maar goed, wat niet is, dat is niet. Niet nu. Want ik houd mezelf voor dat ik in het najaar wel weer kan. Tot die tijd blijf ik me digitaal verlekkeren aan de vele opties.

Een yoga vakantie boeken: de fijnste yoga adresjes in het buitenland

Ook zin gekregen? Bookyogaretreats.com is een soort van marktplaats voor yoga retreats met de meeste opties. Yoga bij Gecko Beach op Formentera vind je op formenterayoga.com. Boek je liever via een Nederlandse organisatie, kijk dan bij happysoultravel.nl. Veel retreats zijn ook geschikt voor beginners. Check wel goed of het programma ook tijd biedt om zelf dingen te ondernemen als je daar – net als ik – behoefte aan hebt.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *