Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Wanddecoratie tips: inspiratie voor saaie muren in huis

Wanddecoratie tips: inspiratie voor saaie muren in huis

Bij het gezellig aankleden van een huis worden de wanden vaak vergeten. De muren krijgen wellicht wel een kleurtje, maar daar stopt het dan vaak ook wel. Dit is erg jammer, want je kunt een erg huiselijk en gezellig gevoel creëren door wat extra aandacht te besteden aan de styling van je muren. Dit kun je bereiken doormiddel van leuke wanddecoratie, maar ook verschillende manieren van verven kunnen je muur en inrichting echt een hele andere look geven. Dus heb jij saaie muren in huis? In deze blog geven we je graag wat wanddecoratie tips en inspiratie om je muren leuk aan te kleden!

Je muren een kleurtje geven

Ben jij niet vies van (opnieuw) verven dan kun je van je muur een statement maken door hem te verven in een uitgesproken kleur. Uiteraard moet dit wel bij de rest van je interieur passen! Door deze kleur op verschillende plekken in deze ruimte terug te laten komen maak je het een geheel en blijft het in balans.

Durf je je muren geen kleurtje te geven omdat je bang bent dat dit misschien te heftig wordt of dat het niet tijdloos zal zijn? Dan kun je ook gaan voor een lichte, subtiele kleur om toch nog wat warmte aan je witte muren toe te voegen. Kijk bijvoorbeeld eens naar lichte natuurtinten, zoals een zandkleur. Ook de kleuren die maar nét van wit afwijken kunnen toch een heel warm en huiselijk gevoel geven. Het is eigenlijk bizar wat een kleurtje al niet kan doen!

Een collage van fotolijsten

Iets wat echt een persoonlijk en huiselijk gevoel geeft aan je interieur is een collage van fotolijsten. Het leuke is dat je de foto’s of posters in het lijstje steeds kunt wisselen om zo heel eenvoudig een hele andere look te creëren. Ben je in een industriële bui, dan kun je kiezen voor verschillende zwart-wit plaatjes. Gooi je je stijl om naar de botanische hoek, dan kun je er weer wat meer plaatjes in natuurlijke tinten in stoppen.

Een eyecatcher

Wil je niet teveel poespas dan kun je ook kiezen voor één (grote) eyecatcher aan je muur. Je kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar een groot (3D) schilderij, een mooie wandkleed of een houten wereldkaart. Wil je het graag wat persoonlijker maken dan kun je ook zelf een leuke foto afdrukken op canvas in een groot formaat. Misschien een mooie vakantie- of strandfoto van de kinderen in het zwart-wit?

Compositie bepalen

Wil je meerdere fotolijsten of andere objecten bij elkaar hangen, dan is het handig om vooraf eerst de compositie te bepalen. Je kunt dit doen door eerst alles op de vloer neer te leggen zoals je het zou willen ophangen. Je kunt dan kijken of dit inderdaad een mooie compositie is, of dat je wellicht nog het een en ander moet verschuiven of wisselen van plek. Ben je tevreden over de compositie? Dan kun je het op deze manier gaan ophangen aan de muur. Maak voor de zekerheid eerst nog even een foto zodat je altijd nog terug kunt kijken wat waar moest komen.

Lambrisering van verf

Wat we tegenwoordig veel terug zien zijn muren met lambrisering van verf. Je kunt hierbij natuurlijk echt het midden van de muur pakken, maar je kunt het ook speels maken door de lijn juist wat hoger of lager te trekken. Daarnaast is een strakke lijn geen must, je kunt ook gaan voor de imperfecte look waarbij je juist geen duidelijke lijn ziet lopen.

Spelen met vormen

Een andere mogelijkheid is om bepaalde vormen op je muur te verven. Bijvoorbeeld een grote cirkel, vierkant, rechthoek, piramide, etcetera. Je kunt ook kiezen voor verschillende geometrische vormen voor een speels maar strak effect.

Heb jij nog andere tips om kale muren wat op te leuken? Laat het ons weten in een reactie!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *