Maastricht magazine >
lifestyletip

Wat stop je allemaal in je luiertas?

Wat stop je allemaal in je luiertas?
Artikel begint onder de advertentie

Wanneer je voor het eerst ouder bent geworden, blaak je van geluk, maar komt er tegelijkertijd ook een hoop op je af. Een spannend moment is voor de eerste keer met je kleintje van huis gaan. De luiertas is je geheime wapen en zit boordevol met benodigdheden, waarover je dankzij de handige indeling van de NanaBeebi luiertas ook nog eens het overzicht houdt. Maar wat stop je nu allemaal in je luiertas? Wij helpen je met behulp van een checklist graag op weg.

Luiers

Tsja, we noemen deze tas niet voor niets luiertas. Wat er dus altijd in moet zitten, zijn voldoende luiers om je baby te kunnen verschonen wanneer dat nodig is. Als je wasbare luiers gebruikt, dan moet je ook extra inleggers en een overbroekje aan je checklist toevoegen. Het is raadzaam om altijd minstens twee reserveluiers in je luiertas mee te nemen. Zo zijn jij en je kleintje overal op voorbereid!

Andere verschoonspullen

Om de lijst niet schrikbarend langer te doen lijken dan nodig is, vind je onder dit kopje alle andere spullen die je behalve luiers nodig hebt bij het verschonen van je kleintje. Ten eerste mogen de befaamde billendoekjes daaraan natuurlijk niet ontbreken. Net als billenzalf (zinkzalf), die rode billetjes helpt voorkomen en herstellen. Gebruikte luiers deponeer je in een luierzakje. Stop ook vooral een verschoonmatje in je luiertas, zodat je je baby op een schone en zachte ondergrond kunt leggen wanneer je hem verschoont. Overigens kun je daar natuurlijk ook een hydrofiele doek voor gebruiken.

Hydrofiele doek

Om meteen op die laatste terug te komen: de hydrofiele doek is multifunctioneel. Behalve als onderlegger bij het verschonen functioneert deze ook als spuugdoekje of schoonmaakdoekje. Geef je borstvoeding? Dan geef je jezelf en je kleintje tijdens voedmomenten de benodigde privacy met deze doek. Verder kan hij als dekentje of lakentje dienen en kun je pasgeboren baby’s die dat fijn vinden ermee inbakeren.

Extra kledingsetje

Baby’s kunnen soms net zo onvoorspelbaar als schattig zijn. Het ene moment liggen ze vrolijk te brabbelen in de kinderwagen, om niet veel later vol overgave hun melk weer uit te spugen. Daarom is het altijd verstandig om een extra setje kleding mee te nemen. Hetzelfde geldt overigens voor slabbetjes; hiermee kun je vaak voorkomen dat je die extra kleding daadwerkelijk nodig hebt.

Babyvoeding

Wanneer je weet dat je niet voor een korte boodschap, maar wat langer van huis wegblijft, neem je -indien je geen borstvoeding geeft- ook babyvoeding mee. Verder zorg je voor een flesje met een speen en een dop en eventueel warm water om het flesje klaar te maken, alhoewel je dat op locatie ook vaak wel kunt krijgen. Wil je de melk kunnen roeren, neem dan ook een lepeltje mee.

Vermaak voor je baby

Aan aandacht heeft jouw kleintje ongetwijfeld geen gebrek. Moet hij het even zonder jouw aandacht of dat van jouw gezelschap doen, dan biedt vermaak een mooie oplossing. Dat kan in de vorm van een knuffeltje zijn, maar bijvoorbeeld ook een rammelaar of een ander speeltje. Jij als ouder weet het beste waarmee je jouw baby blij maakt!

Luiertas NanaBeebi

In het begin heb ik het al even laten vallen, maar zelf hebben wij de luiertas van NanaBeebi. Door de vele verschillende vakjes die deze tas rijk is kun je alle spullen heel overzichtelijk kwijt, zoals ook te zien op de foto’s. Je kan alles een vaste plek geven in de tas waardoor je nooit hoeft te zoeken naar je spullen. Dit maakt het ontzettend eenvoudig om onderweg snel een luier te kunnen verschonen, je baby eten te geven of vermaak te bieden.

De tas heeft aan de de buitenkant twee vakken aan de zijkant, waarvan eentje zo gemaakt is dat je hier billendoekjes in kunt stoppen en de doekjes eruit kunt trekken zonder de verpakking eruit te hoeven halen. Hoe handig is dat?! Aan de andere kant kun je nog een fles of thermoskan kwijt. Aan de voorzijde zit een geïsoleerd vak waarin je babyflesjes op temperatuur kunt houden. Er is ruimte voor twee flesjes of bijvoorbeeld een flesje en een knijpfruit of potje met lepel. Aan de achterzijde van de tas zit nog een anti-diefstal compartiment om waardevolle spullen in op te bergen.

Aan de binnenkant van de tas zit aan de achterzijde een grote vak met rits waar ik reserve kleding in heb gestopt. Daar tegenover zit een open vak waar ik meerdere hydrofiel doeken in kwijt kan. Aan beide zijkanten zit nog een open vak waar je bijvoorbeeld luiers, een fles of een knuffel in kwijt kunt. Daarnaast is er meer dan genoeg ruimte over om nog wat andere spullen in de tas te stoppen, zoals een verschoningsmat, een slabber en wat extra speelgoed. Bij aankoop van de luiertas krijg je er een verschoningsmat, een grote geïsoleerde flessenwarmhouder en kinderwagen clips bij.

Zelf moet ik nog even wachten op onze kleine meid, maar ik werd er al enorm enthousiast van om aan de hand van bovenstaande checklist de tas eens in te pakken. Wat een ruimte en een overzicht! Na het inpakken van alle spullen die te zien zijn op de foto was er nog genoeg ruimte over. Daar gaan wij straks vast en zeker veel plezier van beleven.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *