Maastricht magazine >

 
lifestyletip

Wat te doen met oud en nieuw dit jaar?

Wat te doen met oud en nieuw dit jaar?

Denk je aan oud en nieuw dan denk je onder andere gelijk aan al het mooie siervuurwerk dat wordt afgestoken. Echter is ook oud en nieuw dit jaar in Nederland net even wat anders dan normaal. Door het vuurwerkverbod is het verboden om zelf vuurwerk af te steken, maar ook de nationale vuurwerkshows gaan dit jaar niet door om groepsvorming te beperken. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat er niks te doen is, want even gezellig samen zijn met je gezin is toch eigenlijk het fijnste wat er is? Daarom hebben wij de leukste activiteiten voor je op een rijtje gezet!

Filmavond

Trek allemaal lekker je pyjama aan en geniet met z’n alle van een leuke film. Zo heb je op Netflix en Videoland allerlei films die te maken hebben met oud en nieuw. Zo kom je alsnog in een de sfeer en kun je er toch nog een speciale avond van maken. Niet zo’n zin in een film? Kijk dan lekker televisie, want ook daar worden genoeg leuke programma’s speciaal voor oud en nieuw uitgezonden.

Live video’s

In sommige landen gaan de vuurwerkshows nog wel door. Deze shows kun je vaak volgen via een live stream, waardoor je ook gewoon thuis kunt genieten van een mooie vuurwerkshow. Vooral buiten Europa zie je vaak de mooiste kunstwerken voorbij komen.

Spelletjesavond

Niks is gezelliger dan een ouderwetse spelletjesavond. Pak al die leuke bordspellen maar uit de kast en ga de strijd aan. Nog wat lekkers te eten en drinken erbij en geniet op deze avond vooral eens van elkaar. Denk aan een potje mens erger je niet, monopoly, rummikub of ga voor iets nieuws. Zo zijn er bijvoorbeeld ook escaperoom spellen voor thuis. Een gezellige avond wordt het zo zeker!

Eten, eten en nog meer eten

Kerst is dan nog maar net voorbij, maar ook op oud en nieuw genieten we vaak van al het lekkere eten. Zo kun je bijvoorbeeld op oudejaarsdag met z’n alle gezellig samen in de keuken staan en de nieuwste gerechten proberen. Ook is het natuurlijk leuk om bij een restaurant wat af te halen. Dat is niet alleen erg lekker, maar zo steun je ook nog eens de lokale ondernemers. Lees hier ook meer over allerlei ideeën wat je kan eten.

We wensen iedereen een hoop gezondheid toe samen met een mooie jaarwisseling!

Gerelateerde blogs

Reacties (17)

  1. Gezellig!🤗 Klein is zeker niet altijd zo erg. Tuurlijk is het leuk als we weer iedereen uit mogen nodigen, maar met deze omstandigheden is het ook echt niet verkeerd om het gewoon gezellig met een klein gezelschap te vieren😊

 1. Leuke blog! Wij gaan dit jaar met het gezin eten en spelletjes doen. Met de familie hebben we een ‘online bingo’ zodat we toch nog samen zijn. Het vergt wat creativiteit, maar we maken er het beste van!

  1. Dat klinkt ook erg gezellig!😊 Bij ons worden het ook voornamelijk spelletjes! Online bingo is ook zeker leuk om te doen. Veel plezier alvast en fijne feestdagen!🤗

 2. Jullie ook fijne jaarswisseling. We zullen vast een heleboel lekkere hapjes op tafel hebben staan. Ook zitten we met twee bange hondjes op de bank. Ik hoop dat het dit jaar meevalt met het vuurwerk.

  1. Dankjewel Marloes!🤗 Hopelijk valt het mee voor je hondjes, zou wel moeten met het vuurwerkverbod🤷🏼‍♀️

 3. Fijne Jaarwisseling! Ik hoop dat mijn man een beetje vroeger naar huis mag ….heeft avonddienst… 🙈🙊 en ik hoop dat we samen nog een paar gezellige uurtjes kunnen hebben met de Top 2000 en een lekkere borrel en hapjes 🙏🏼🍀💝

  1. Dat klinkt als een goed plan!🤗 Ik zal duimen voor jullie dat je man eerder naar huis mag🤞🍀 Fijne jaarwisseling!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *