Maastricht magazine >

 
lifestyletip

Wat voor schutting past het beste bij mij?

Wat voor schutting past het beste bij mij?

Ben je op zoek naar een nieuwe schutting? Kies dan een schutting die past bij jouw wensen en behoeften. Natuurlijk speelt budget ook een belangrijke rol bij de keuze van een schutting. Er zijn heel veel verschillende schuttingen te koop in allerlei materialen; houten schuttingen, glazen schuttingen, schuttingen van composiet, maar ook natuurlijke schuttingen gemaakt van wilgentakken. De ene schutting heeft meer onderhoud nodig dan de andere schutting; zo heeft een beton schutting bijvoorbeeld weinig onderhoud nodig. Weten welke schutting bij jou past? Lees dan verder.

Een natuurlijke schutting

Kies je voor een natuurlijke schutting dan houdt je van de natuur. Je wilt je graag omringen met natuurlijke materialen uit de natuur. Maar ook bij een natuurlijke schutting kun je nog kiezen uit een aantal mogelijkheden, zo is het een optie om een schutting van wilgentakken, rietstengels of boomschors te plaatsen. Maar je kunt ook nog een stap verder gaan, door bijvoorbeeld een heg te plaatsen. Kies dan niet voor een relatief saaie conifeer, maar kies voor laurierkers of boerenjasmijn. Het voordeel van deze natuurlijke schutting is dat je ook de vogels en insecten de mogelijkheid geeft om gebruik te maken van je heg.

Een onderhoudsvrije schutting

Wil je een schutting met weinig onderhoud? Neem dan een composiet schutting. Dit is een duurzame, onderhoudsarme en kwalitatief goede schutting. Composiet tuinschermen bestaan voor de helft uit kunststofvezels en voor de helft uit houtvezels. Je houdt hierdoor nog wel de natuurlijke houten uitstraling van de schutting maar hebt er relatief weinig onderhoud aan. Af en toe even met de hogedrukreiniger afspuiten en je schutting is weer helemaal schoon en klaar voor het komende seizoen.

Een houten schutting

De meest populaire schutting is nog steeds de houten schutting. Kies voor een schutting die gemaakt is van FSC gecertificeerd hout. Dan weet je zeker dat het hout van jouw schutting afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Afhankelijk van de houtsoort die je kiest voor je schutting heeft een houten schutting wel jaarlijks onderhoud nodig als je er lang plezier van wilt hebben. Een hardhouten schutting gaat langer mee dan een schutting van goedkoper hout. Een houten schutting kun je vaak zelf plaatsen, er zijn ook bouwpakketten te koop waarmee je zelf je schutting in elkaar kunt zetten.

Een glazen schutting

Soms is het mooi om een glazen schutting te plaatsen. Meestal is dan niet de hele schutting van glas, maar wordt het glas gecombineerd met een aluminium schutting. Een glazen schutting is vooral aan te raden als je een schutting wilt plaatsen, maar je uitzicht graag wilt behouden. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als je achter op een mooi weiland of op een mooi natuurgebied uitkijkt. Met een glazen schutting behoudt je dit mooie zicht en heb je toch een afbakening van je terrein. Ook kun je een glazen schutting plaatsen die als windscherm dient. Dan blijf je het uitzicht houden, maar kun je wel lekker uit de wind zitten.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *