Maastricht magazine >

 
lifestyle

Yoga: gevuiste handen in München

Yoga: gevuiste handen in München

Als nieuwbakken en zelf uitgeroepen producent van yogakleding, moet ik af en toe ook dingen doen die ik minder leuk vind. Zoals op een zondag op en neer naar een grote sportbeurs in München. Ik houd niet van beurzen. Te opdringerig, te druk, te groot, te alles. Om half zes m’n bed uit en ’s avonds laat weer thuis. Maar wat moet dat moet.

Tibetaanse yoga inspirerend?

Ik werd gewaarschuwd dat de beurs enorm groot was en dat 1 dag misschien wel krap was. Maar ik wist wat ik wilde zien en wie ik wilde ontmoeten, bereidde me goed voor en was na 3 uur klaar. Jammer dat m’n vlucht nog 7 uur op zich liet wachten, dus wat te doen? Ik bedacht dat ik hoe dan ook weg wilde van de vreselijke megafestatie en begaf me richting uitgang. Daar zag ik op het beursprogramma de aankondiging van een workshop Tibetaanse yoga. Nou, gezien mijn overschot aan tijd moest ik dat dan ook maar mee gaan maken. Wellicht heel inspirerend.

6-pack en bovengemiddelde spiermassa

Ik probeer al minstens 10 jaar uit te leggen dat yoga veel meer is dan met gekruiste benen op een mat zitten. Vorig jaar werd mijn spiermassa gemeten. De gemiddelde spiermassa bij vrouwen is 25-31% en de mijne was ruim daarboven. De man die de meting deed (type 6-pack) veronderstelde dat dat was omdat ik ooit veel gesport had. Dat ik nu aan yoga deed, leek hij niet te willen horen. Maar de yoga die ik graag doe (vinyasa style), daar ga je van zweten en zorgt voor spierpijn. Waarmee je dus spiermassa opbouwt. Goh, net ‘echte’ sport.

Rollende ogen, pretvet, jeuk yoga en een glas wijn

De Tibetaanse yogameneer was wat chubby. Dus voordat we begonnen leek hij al te bevestigen dat dit niet de yoga is die mij blij maakt. Ik vind chubby zijn echt helemaal goed, ben zelf tenslotte ook voorzien van een laagje pretvet. Maar de yogi’s die ‘mijn’ favoriete yoga doceren, die zijn allemaal strakker dan strak. Enfin, we begonnen. En moesten met onze ogen rollen. Van onze handen vuisten maken, armen buigen en vuisten in onze nek leggen. Ieks. Precies de yoga waar ik een beetje jeuk van krijg. En hoezo deze vorm van yoga op een beurs demonstreren die juist in het teken van sport staat? Het irriteerde me dermate, dat ik de workshop voortijdig verliet. Ik had zin in een glas wijn. En een fijne stoel. De lobby van het Hilton op het vliegveld bood uitkomst.

Mijn favoriete vorm van yoga? Een goede uitleg over yoga vinyasa style vind je hier.

PS: Toen ik thuis ‘Tibetaanse yoga’ googelde, kwam ik de foto bij deze blog tegen. Zou dat een houding zijn in de Tibetaanse yoga of gewoon een foto van yoga in Tibet? Ik gok op het laatste 😉

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *