Maastricht magazine >
lifestyletip

Zo begin je je horecaonderneming

Zo begin je je horecaonderneming
Artikel begint onder de advertentie

Kriebelt het bij jou om een horecazaak te beginnen? Of heb je je bedrijfsplan al klaar liggen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Niet heel gek. Bij het beginnen van een horecazaak komen nogal wat zaken kijken. In dit artikel leggen we je daarom een aantal tips voor die je niet mag missen bij het starten van je horecazaak.

1. Inschrijven bij de KvK en de Belastingdienst

Wanneer je een bedrijf wilt starten, ben je verplicht je in te schrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Dit betekent dat je KvK jou erkent als bedrijf en hiermee direct gegevens door kan geven aan de Belastingdienst.

2. Locatie en bedrijfsplan

Als je je bedrijfsplan hebt geschreven en je vindt vervolgens je droomlocatie, is het verleidelijk om dit direct te ondertekenen. Toch is het belangrijk om eerst je financiële structuur op te zetten en te kijken hoe je jouw vaste lasten gaat betalen en of je dit haalt. Neem altijd even de tijd om je in te lezen en bij de gemeente te checken of het bestemmingsplan en de locatie overeenkomt. Zo weet je zeker dat je goed zit als je gaat starten!

3. Vergunningen en verzekeringen

Wanneer je gaat bouwen, renoveren of uitbreiden: je hebt voor vrijwel elk klein dingetje een vergunning of verzekering nodig. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, een alcoholvergunning, een terrasvergunning… Noem maar op. Houd in de gaten of je alles hebt wat je moet hebben om fikse boetes te voorkomen.

4. Speciale apparatuur voor de horeca

Papierwerk is natuurlijk het minst leuke van de hele klus. Gelukkig mag je daarnaast ook flink de apparatuur induiken, want met een horecazaak heb je apparatuur van hoge kwaliteit nodig. Deze hebben een hogere prijs en een grotere omvang dan jouw keuken apparatuur van thuis. Denk dan aan professionele koeling en speciale vriezers, keukenfornuizen en meer. Je vindt dit bijvoorbeeld bij de HorecaGrootkeukenShop.

4. Hygiëne en NVWA

Wanneer je een horecazaak opent, ben je verplicht om bepaalde hygiëneregels na te leven. Denk aan een HACCP plan waarin je laat zien dat je de juiste hygiënecode volgt. Wanneer je levensmiddelen in een restaurant produceert, moet je je ook inschrijven in een register van de NVWA.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *