Maastricht magazine >

 
lifestyletip

Zo ben je extra gastvrij tijdens de feestdagen

Zo ben je extra gastvrij tijdens de feestdagen

Voor je het weet staan de feestdagen weer voor de deur en dat is dé uitgelezen tijd om eens goed uit te pakken. Komen vrienden of familie dit jaar deze gezellige dagen bij jou thuis vieren? Dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat zij zich helemaal thuis voelen en dat doe je vooral door je super gastvrij op te stellen. Hoe je dat precies doet? Hieronder geven we je een paar tips!

Handige info

Weet je toevallig dat er om de hoek een weg afgesloten is? Heb je aan de overkant van de straat een parkeerkaartje nodig of kun je langs die drukke weg beter je spiegels inklappen? Meld het even! Zo komen je gasten goed voorbereid aan en voorkom je vervelende verrassingen.

Lege kapstok

Dit klinkt misschien heel overdreven, maar we kennen allemaal wel situaties waar je je jas op een hoopje op de trap gegooid hebt of op de grond onder de kapstok neer moest leggen. Geen mega probleem natuurlijk, maar hem netjes ophangen is toch een stukje fijner. Zeker omdat je er tijdens de feestdagen op je mooist uit wilt zien en dus hoogstwaarschijnlijk je favoriete jas aangetrokken hebt. Door voor de komst van je gasten even alle eigen jassen ergens anders op te bergen, geef je ze de mogelijkheid hun jas netjes op te hangen. Kleine moeite, groot gebaar!

Shared dining

Een van de belangrijkste onderdelen van zo’n gezellige avond is natuurlijk het eten! Het kan stressvol zijn om een menu samen te stellen waar iedereen blij mee is, maak het jezelf daarom eens wat makkelijker. Door de tafel te vullen met verschillende gerechten die gedeeld worden door iedereen, kunnen je gasten zelf bepalen wat ze nemen en hoeveel ze nemen. Dat maakt het allemaal een stuk relaxter én lekkerder!

Blijf toch lekker slapen!

Komen je gasten van ver? Dan kan het erg fijn zijn om te blijven slapen. Biedt dit dus eens aan, grote kans dat daar positief op gereageerd wordt! Een 2 persoons luchtbed is in zo’n geval super handig om te hebben. Je hebt zo altijd twee extra slaapplekken ter beschikking en het ligt bijna net zo lekker als een echt bed. Een 2 persoons luchtbed komt in veel verschillende modellen. Zo zijn er hoge 2 persoons luchtbedden, deze hebben een hoge instap waarmee je dus makkelijker in en uit bed stapt. Daarnaast worden 2 persoons luchtbedden met horizontale banen als comfortabeler ervaren omdat je bij verticale banen vaker tussen twee banen ‘’glijdt’’. Met een comfortabel 2 persoons luchtbed zullen je gasten in ieder geval slapen als een roosje én kan er tijdens het eten een lekker wijntje gedronken worden!

Ontspan en geniet

De stemming van de gastheer of gastvrouw is natuurlijk erg bepalend voor de sfeer. Is er bijvoorbeeld veel stress tijdens het bereiden van de maaltijden? Dan kan dit zorgen voor wat meer onrust. Zorg er dus voor dat je lekker relaxed bent en vooral geniet van de gezelligheid. Dingetjes die anders lopen dan gepland zijn vaak niet te voorkomen en maken meestal ook helemaal niks uit. Maak je dus niet te druk en heb vooral heel veel plezier!

Hopelijk heb je iets gehad aan bovenstaande tips en ben je helemaal klaar voor een avond vol gezelligheid. Wij wensen je in ieder geval ontzettend veel plezier!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *