Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Zo creëer je een industriële betonlook in je huis

Zo creëer je een industriële betonlook in je huis
Artikel begint onder de advertentie

De industriële betonlook wordt steeds populairder. Vroeger werd deze stijl vooral gebruikt voor de inrichting van kantoren maar vandaag de dag zijn er ook steeds meer mensen die ervoor kiezen voor het interieur thuis. Het is daarbij de kunst om de industriële look te combineren met de juiste accessoires zodat de ruimte toch nog voldoende huiselijkheid heeft. Beton kan bovendien best duurzaam zijn als je kiest voor een goed alternatief voor traditioneel beton dat met cement wordt gemaakt. Aan de ontwikkeling van die alternatieven wordt hard gewerkt.

De muren en de vloer

Je kunt zowel de muren als de vloer een industriële betonlook geven. Betonstuc op de muren geeft een rustige uitstraling. Je kunt dit in de door jou gewenste kleur aanbrengen of laten aanbrengen. Nog een andere optie zijn de betonstuc wandpanelen van Isodeco, door deze kant en klare wandpanelen te plaatsen heb je geen stucadoor meer nodig.

Een betonnen vloer storten is een klus die je in de meeste gevallen beter aan een professional kunt overlaten. Het is een secuur werk dat goed moet worden uitgevoerd. De vloer moet immers wel recht liggen en geen barsten en scheuren gaan vertonen na verloop van tijd. Een betonlook vloer kan worden geplaatst met verschillende materialen, meestal wordt er gewerkt met een gietvloer. Houd er wel rekening mee dat zo’n vloer een droogtijd heeft van 24 tot 48 uur. In die periode mag de desbetreffende ruimte niet worden betreden.

Betonnen meubels

Naast de vloer en wanden kun je ook kiezen voor betonnen meubels. Je kunt ze natuurlijk zelf maken maar dat is een hele klus, want er dienen dan eerst mallen gemaakt te worden om het beton in te gieten. Je kunt ook een opdracht geven aan een gespecialiseerd bedrijf dat betonnen meubelen maakt. Je kunt daarbij denken aan een tafel, een tv meubel of een opbergmeubel.

Maak het gezellig

Het is de kunst om een ruimte met een industriële betonlook ook gezellig en knus te maken. Je woonkamer of werkkamer moet tenslotte ook een fijne plek zijn. Om te voorkomen dat je woonkamer klinkt als een badkamer kun je een zacht kleed op de vloer leggen, bijvoorbeeld onder je eettafel of salontafel. Een warme plaid en gezellige kussens op de bank doen ook wonderen. En kies voor gordijnen in plaats van lamellen, dat geeft ook meteen wat meer warmte en minder ‘galm’ in de ruimte.

De industriële betonlook op kantoor

De industriële betonlook is bij uitstek geschikt voor kantoren en andere bedrijfsruimten. Het grote voordeel van beton is dat het zeer duurzaam is. Een betonnen vloer of betonnen meubels gaan zonder problemen tientallen jaren mee. Wel is het zo dat het maken van beton geen duurzaam proces is. Hier komt veel CO2 bij vrij. Er zijn bedrijven die werken aan een nieuw soort beton waar geen cement aan wordt toegevoegd. Op die manier wordt het beton een stuk milieuvriendelijker. Van dit materiaal kunnen niet alleen meubels en accessoires worden gemaakt maar ook complete huizen. Dit nieuwe beton is nog in ontwikkeling en dus nog in een experimentele fase. Het ziet ernaar uit dat milieuvriendelijk beton binnen enkele decennia het conventionele beton gaat vervangen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *