Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Zo hang je zelf jaloezieën op in huis

Zo hang je zelf jaloezieën op in huis

Het maakt niet uit wat voor interieur je hebt, jaloezieën zullen er hoe dan ook mooi staan. Ga je voor jaloezieën? Dan kun je deze laten monteren, maar je kunt ze ook zelf ophangen. In dit artikel leggen we je uit waar je aan moet denken wanneer je zelf jaloezieën gaat plaatsen.

Op of in de dag

Heb je houten jaloezieën op maat aangeschaft dan heb je vooraf moeten kiezen of je deze op de dag of in de dag wilt plaatsen.

Bij montage op de dag worden de jaloezieën over het kozijn geplaatst. Begin met het aftekenen en ophangen van de montagebeugels, waarna je de jaloezieën met bak in de beugels kunt hangen. Sluit de borging van de montagebeugels en installeer de kooflijst. Vergeet niet ook de zijkanten te monteren, want deze zijn zichtbaar.

Bij montage in de dag worden de jaloezieën in het kozijn geplaatst. Hierbij plaats je de montagebeugels dus aan de binnenkant van het kozijn. De stappen voor het plaatsen van jaloezieën in de dag zijn eigenlijk hetzelfde als het plaatsen van jaloezieën op de dag, alleen hoef je hierbij de zijkanten niet netjes af te werken. Wanneer je al deze stappen juist doorloopt, hangen de jaloezieën mooi op of in het kozijn!

Aan het plafond

Een andere mogelijkheid is om de jaloezieën aan het plafond te bevestigen. Daarbij is het belangrijk eerst de afstand vanaf het raam op te meten. Houd hierbij ook rekening met eventuele raamgrendels. Vervolgens kun je de montagebeugels aftekenen en ophangen, en de jaloezieën met bak in de beugels hangen.

Op de deur

Het kan voorkomen dat je een openslaande deur hebt waar je graag jaloezieën aan wilt bevestigen. Ook dat is mogelijk. Houd er rekening mee dat je het beste een lamelbreedte van 25mm kunt kiezen, vanwege het mogelijk hinderen van de deurklink. Daarnaast is het slim om te gaan voor jaloezieën met zijgeleiding, zodat je de deur open kunt zetten zonder dat de jaloezieën gaan klapperen.

De stappen voor het bevestigen van jaloezieën op de deur zijn nagenoeg hetzelfde als hierboven beschreven. Na het bevestigen kun je het draad voor de zijgeleiding door het oog op de onderlat, door de zijgeleiding steun en door de fixeer-ring halen. Vergeet tot slot niet de zijgeleiding steun aan de onderkant te monteren.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *