Maastricht magazine >
lifestyletip

Zó maak je de badkamer schoon

Zó maak je de badkamer schoon
Artikel begint onder de advertentie

Het huishouden: de één vindt het heerlijk om lekker met een sopje door het huis te gaan, terwijl de ander er niet aan moet denken en liever iets anders gaat doen. Het schoonmaken van de badkamer is voor velen één van de meest tijdrovende en vervelende klusjes in het huishouden. Maar met de juiste producten en door onderstaande stappen te volgen, heb jij in minder dan een kwartier jouw badkamer weer helemaal spik en span.

Zorg voor de juiste spullen

Om de badkamer goed en snel schoon te maken heb je natuurlijk de juiste producten en materialen nodig. Een emmer, een sanitair spons, een microvezel doek, een zeem, allesreiniger, een trekker, een dweil en een goede anti kalk spray zijn alles wat je nodig hebt om je badkamer weer te laten blinken. Heb je een toilet in je badkamer? Vergeet dan ook de toiletreiniger niet. Bewaar al deze spullen bij elkaar, zodat je ze altijd snel kunt pakken en niets vergeet of kwijtraakt.

Het voorbereidende werk

Zorg dat alles klaar staat voordat je aan de slag gaat. Maak een sopje van allesreiniger en doe de toiletreiniger alvast in de pot, zodat dit meteen in kan trekken. Plekken in je badkamer met hardnekkige kalk kun je alvast inspuiten met een goede anti kalk spray, zodat dit even in kan werken. Haal alle losse potjes en flessen van de wastafels en uit de douche, zodat je straks in één moeite door aan de slag kunt.

Maak alle oppervlakten schoon

Terwijl de toiletreiniger en de anti kalk spray intrekken, kun jij lekker aan de slag met je sopje met allesreiniger. Met een microvezeldoek en het sopje maak je alle oppervlaktes schoon. Denk aan de ruimte rond de wastafel, de rand van het bad, bovenop eventuele kastjes, vensterbanken en planchetten. Op deze manier maak je alles weer fris en stofvrij. Vergeet ook de deurklink en de lichtschakelaar niet mee te nemen, hier zit immers iedereen aan. Maak vervolgens de spiegels en de douchewand schoon. Trek deze droog met een trekker en maak ze helemaal streep loos droog met een goede zeem.

Kalk verwijderen

Nu alle oppervlaktes schoon zijn, kun je aan de slag met de hardnekkigere kalkvlekken. De anti kalk spray heeft inmiddels goed in kunnen werken. Met een speciale sanitair spons kun je de kalkplekken schoon boenen, zonder dat de spons krassen achterlaat op je badkuip, wastafel of douchebak. Door de ruwe kant van deze spons wordt het een stuk makkelijker om de kalk te verwijderen. En als de anti kalk spray goed zijn werk heeft gedaan, veeg je de kalk zo weg. Spoel goed na met water en droog na met een zeem. Ook het toilet kun je nu even door borstelen. Vergeet niet door te trekken, in verband met de dampen van het schoonmaakmiddel die vrijkomen.

De vloer

Nu alles schoon is kun je als laatste de vloer aanpakken. Stofzuig de vloer en dweil deze vervolgens met een sopje met allesreiniger. Begin altijd in de verste hoek, zodat je niet meer over je pas gedweilde vloer heen hoeft om de badkamer uit te komen. Nog even alles opruimen en je bent alweer klaar!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *