Maastricht magazine >
lifestyletip

Zo maak je de mooiste foto’s met je telefoon

Zo maak je de mooiste foto’s met je telefoon
Artikel begint onder de advertentie

Waar je vroeger altijd een camera kocht om mooie foto’s te kunnen maken, gebruiken we daar nu steeds vaker onze mobiele telefoon voor. En waarom ook niet? We hebben onze telefoon bijna altijd bij de hand en de camera’s hiervan worden ook steeds beter gemaakt. In deze blog geven we je daarom graag tips voor het maken van de mooiste foto’s met je telefoon.

Een telefoon met een goede camera

Allereerst is een mobiel met een goede camera natuurlijk onmisbaar voor het maken van goede foto’s. Met een beetje speuren op internet kom je al snel verschillende sites tegen waarbij ze mobiele camera’s met elkaar vergelijken, zo kun je kijken welke het beste bij jou past. Zelf heb ik de Huawei Mate 20 Pro welke erg mooie foto’s maakt. De nieuwere variant, de Huawei P30 Pro, schijnt zelfs een nog betere camera te hebben. Ook de iPhone 11 heeft een goede camera voor het maken van de mooiste foto’s, met name de Pro en Max versie. Kan je nog wel wat geduld opbrengen dan kun je ook nog wachten tot september, dan komt er namelijk weer een nieuwe iPhone uit.

Tips voor het maken van mooie foto’s

Als je een goede mobiele camera hebt wordt het tijd om hier gebruik van te maken. Met deze tips maak je de mooiste foto’s met je telefoon:

Met deze tips maak je de mooiste foto's met je telefoon!

Zorg voor een schone lens

Het belangrijkste is om er voor te zorgen dat je een schone lens hebt. Het zou zonde zijn als de foto wat onscherp wordt door vieze vingerafdrukken of vuil op de camera.

Focus op het juiste punt

Waar draait de foto die je gaat maken om? Maak je voornamelijk een foto van die gekke vriendin, of van die mooie bloem? Tik dan even op het punt wat je graag scherp op de foto wilt. Zo focust je telefoon zich op dit punt en zal dit er scherp op komen te staan. Doe je dit niet dan stelt je telefoon zich meestal automatisch scherp op het voorwerp wat het dichtstbij is.

Voor het maken van de mooiste foto's met je telefoon is het belangrijk dat je op het juiste punt focust.

Probeer zelf dichterbij te staan in plaats van inzoomen

Zo’n zoom functie op je telefoon is natuurlijk erg handig, maar eerlijk is eerlijk: het inzoomen met je camera maakt de kwaliteit van de foto’s er niet perse beter op. Door het inzoomen wordt de foto vaak onscherper. Probeer daarom altijd zelf zo dichtbij mogelijk te staan en alleen indien nodig nog een beetje in te zoomen met je telefoon.

Houd je telefoon stabiel

Het zou zonde zijn als je foto’s bewogen zijn, daarom is het belangrijk om je telefoon goed stil te houden. Je kunt je telefoon het beste stabiel houden door deze met beide handen vast te houden en je armen niet te overstrekken.

Het stabiel houden van je telefoon is erg belangrijk voor het maken van mooie foto's.

Voorkom scheve foto’s: zet je cameraraster aan

Zorg ervoor dat je de telefoon naast stabiel ook goed recht houdt als je foto’s maakt. Soms kan een scheve foto juist wel leuk zijn, maar als er een horizon op je foto staat oogt dit vaak wat gek. Een handige hulpmiddel bij het maken van rechte foto’s is de cameraraster functie op je telefoon. Door de hulplijnen zorg je ervoor dat er geen foto meer scheef gaat.

Goede belichting is the key

Licht is ontzettend belangrijk voor het maken van goede foto’s. Daarbij is natuurlijk licht meestal mooier op foto’s dan kunstlicht. Probeer daarom met name foto’s overdag te maken, het liefst op lichte dagen als het zonnetje schijnt. De mooiste foto’s maak je ’s ochtends als de zon net is opgekomen of juist vlak voor zonsondergang. Maak je foto’s als het wat donkerder is probeer dan te voorkomen dat je de flitser nodig hebt door meer licht te creëren in de omgeving, of de foto op een lichter plekje te nemen. De foto’s worden er meestal niet beter op als je de flitser gebruikt, doe dit dus alleen wanneer het niet anders kan.

Wil je mooie foto's maken dan is goede belichting erg belangrijk.

Verdiep je in de functies van je camera

Tegenwoordig komen er ook op de camera van je telefoon steeds meer functies bij. Om optimaal gebruik te maken van je camera kan het lonen om je te verdiepen in deze functies. Experimenteer met de verschillende opties die aanwezig zijn en ontdek zo hoe je in iedere omstandigheden de beste plaatjes kunt schieten.

Bewerk je foto’s met een app

Haal meer uit je foto’s door deze te bewerken. Hiermee kun je bijvoorbeeld de kleuren net iets meer uit de foto laten springen. Denk je dat je expert moet zijn om foto’s te bewerken dan heb je het mis, want er zijn onwijs veel apps waarmee je foto’s in slechts één klik al helemaal omtovert. Zelf gebruik ik graag de Lightroom app, deze is gratis te downloaden en eenvoudig in gebruik.

Om het meeste uit je foto's te halen kun je deze nog eenvoudig bewerken met apps.

Heb jij nog andere goede tips voor het maken van de mooiste foto’s met je telefoon? Laat het ons weten in een reactie!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *