Maastricht magazine >

 
lifestyletip

Zon, zee, strand & een hamamdoek

Zon, zee, strand & een hamamdoek

Heerlijk dat zomerse weer! Tijd voor veel bezoekjes aan het strand of natuurlijk ergens anders waar we verkoeling kunnen zoeken aan het water. Zoals je waarschijnlijk al wel was opgevallen, worden er tegenwoordig steeds vaker ook hamamdoeken verkocht in plaats van de gewone handdoeken. In deze blog meer over de hamamdoek en de voordelen hiervan!

Hamamdoeken waren eigenlijk voornamelijk bedoelt voor gebruik in sauna’s, maar tegenwoordig zie je ze overal op het strand wel liggen. Loop je op vakantie over de boulevard, dan zul je zien dat de winkeltjes er vol mee hangen. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige stoffen waardoor ze vocht absorberen en erg snel opdrogen. Hierdoor ben je zelf snel afgedroogd en loop je ook niet de hele tijd met een natte handdoek te sjouwen.

Maar de hamamdoeken hebben meerdere voordelen. Zo zijn ze licht in gewicht en klein op te vouwen, waardoor je ze makkelijker mee kunt nemen. Daarnaast zijn ze zo gemaakt dat je ze ook als omslagdoek kunt gebruiken, zo ben je gelijk een beetje leuk aangekleed als je bijvoorbeeld na een frisse duik een terrasje wilt pakken. Doordat ze in vele verschillende kleuren en patronen te krijgen zijn is er altijd wel eentje die bij jou past.

Zoals je wellicht al was opgevallen op de hoofdafbeelding, zijn er ook ronde hamamdoeken te koop. Voordeel van een ronde hamamdoek: door de ronde vorm kun je makkelijk met de zon mee draaien en hoef je niet je handdoek steeds te verleggen! Vaak zijn deze ook wat groter waardoor je er lekker met z’n tweeën op kunt liggen. Ook voor picknicken zijn deze hamamdoeken ideaal!

Hebben jullie ook al een hamamdoek? Of staat dit nog op het lijstje om aan te schaffen? Laat het ons weten in een reactie! Ikzelf gebruik alleen nog maar een hamamdoek, je merkt echt veel verschil in gewicht en de snelle droogtijd. Ook vind ik de hamamdoeken er veel leuker uit zien!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *