Maastricht magazine >

Hotel Derlon

Artikel begint onder de advertentie

Hotel Derlon bestaat al sinds 1870. Het hotel dankt zijn naam de Franse chefkok Louis Desiré Derlon. Het hotel is gelegen aan het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht. Dit is het aller-aller-allermooiste plein van Nederland. Waar toeristen veelal kiezen voor één van de vele terrasjes op het Vrijthof, treft de incrowd van Maastricht elkaar op het Onze Lieve Vrouweplein. Het plein is niet alleen prachtig, maar ook geweldig gelegen om een kaarsje te branden in de basiliek van Onze Lieve Vrouw ‘Sterre der Zee’ of volop aan de shop te gaan. Ook handig zijn de vele restaurants in de buurt.

Zo’n 10 jaar geleden onderging het hotel een grote verbouwing. Receptie, restaurant en bar werden één. Het zou zomaar kunnen dat Hotel Derlon de eerste in Nederlands was met dit concept. Terwijl jij net een latte bestelt, naast je de koffer van iemand die incheckt. Het zorgt voor een fijne mix tussen locals en hotelgasten. Behalve die latte kun je in de lobby van Derlon ook terecht voor lunch en diner.

En als je dan toch in het hotel bent, vergeet niet om de kelder te bezoeken. Hier bevindt zich één van de grootste schatten van Maastricht: Piazza Romana met authentieke Romeinse opgravingen,  het oudste keienstraatje van Nederland (1e eeuw voor Christus) en een gedeelte van de eerste stadsmuur.

Derlon is de Nederlandse winnaar van de Global Award Luxury City Hotel 2016.

0