Maastricht magazine >
beautyhair

10 haartrends voor de lente/zomer van 2020

10 haartrends voor de lente/zomer van 2020
Artikel begint onder de advertentie

Het is nu nog erg koud, maar ik kijk wel al ontzettend uit naar de lente en de zomer. Weer heerlijke temperaturen, mooie bloemen, luchtige kleding en nieuwe haartrends. Voor de mensen die wel weer toe zijn aan een nieuw kapsel; ik neem jullie vandaag mee in de 10 haartrends voor de lente/zomer van 2020.

1. Lang, stijl haar met een middenscheiding

Deze trend wordt ook wel de ”sixties” genoemd, omdat in de jaren zestig dit kapsel erg veel werd gedragen. Het is een vrij basic kapsel, maar daar gaat het deze zomer juist ook om. Natuurlijke lokken: lang, stijl met een middenscheiding. Chanel staat erom bekend dat zij vaak voor deze look gaan bij hun modellen.

2. De wetlook

Ook wel de natgeregende look genoemd. Dit klinkt erg raar in mijn ogen, want meestal voelen wij ons niet mooier als wij zijn natgeregend. Het haar gaat vaak pluizen en het voelt vaak alsof je kapsel is verpest. In 2020 zal de haartrend ”wetlook ” een nieuwe twist krijgen.

Deze look stond bekend om de strak naar achter gekamde haren, maar met de nieuwe twist draait het in 2020 om een messy variant met losse plukken geplakt tegen het voorhoofd. Dit is vooral een trend bij Versace en Balmain.

3. Het wafelhaar

Je kent het wel; het wafelstuk op je stijl- of krultang die je eigenlijk nooit echt gebruikt. Ik heb het wel eens gebruikt en voelde mij toen net een poedel. Dit kapsel draait altijd om het vele volume in het haar, wat al een trend was in de jaren negentig. In de haartrend van 2020 is het vooral de bedoeling dat er een milde wave in het haar zit en niet zo extreem als in de jaren negentig. Een echte haartrend passend bij Louis Vuitton.

4. De strakke ingevlochten vlechten

Ik kan me herinneren dat dit ook een grote trendsetter was in 2019. Twee strakke ingevlochten vlechten naar voren dragen. Het geeft een speels effect. Ideaal voor in de zomer, want zo heb je geen last van zwetend haar en zit het lekker uit je gezicht. Je ziet in de modebladen deze haartrend vooral bij Dior en Max Mara.

5. De klassieke zijscheiding

Een look die fantastisch bij mijn gezicht past. Eigenlijk al heel mijn leven draag ik een zijscheiding. Met een pony of met los haar, het kan allemaal. De ultieme haartrend van de lente/zomer 2020 houdt zich vooral bezig met de extreme zijscheiding naar links of rechts. Het is niet altijd erg praktisch, want de scheiding zit zoveel naar 1 kant dat het vaak over 1 oog valt. Deze trend zul je vooral zien bij Michael Kors en Prada.

6. Extreem kort en glad

De naam zegt het al, deze trend draait vooral om de heel korte, pittige kapsels die erg strak gestijld zijn. Er wordt veel gebruik gemaakt van haarlak, gel of andere styling producten om het haar strak in vorm te houden. Deze trend zul je vooral zien bij Haider Ackermann, Proenza Schouler en Chloé.

7. De pony

Ook wel de echte seventies stijl genoemd. Het is een rechte pony die over de wenkbrauwen qua lengte is. Vaak slordig en niet in model. Een beetje piekerig en totaal niet steil. Je zult dit voornamelijk zien bij Celine en Elie Saab.

8. Haarsieraden

Ja het wordt weer een echte trend, sieraden in het haar. Prachtige clips met mooie glinstertjes of grote haarklippen en diademen. Erg leuk, want deze trend zie je stiekem nu al een beetje verschijnen. Veel mensen dragen tegenwoordig weer diademen of haarbanden. Sjaaltjes of andere accessoires, alles is welkom als het maar een haarsieraad is met veel blingbling. Je zult deze trend vooral zien bij Simone Rocha.

9. Messy buns

Ook deze trend zie je al regelmatig voorbij komen. Je herkent ze vast wel, de twee knotjes op het hoofd die er erg rommelig uit zien. Je hoeft hierbij geen moeite te doen om het er strak en netjes uit te laten zien want het is juist in de mode om twee rommelige knotjes te maken. De rest van je haar lekker rommelig erom heen en jij bent helemaal in de mode. Ook één grote messy bun zal weer in de mode zijn, hier ben ik erg blij mee want dit is bijna mijn dagelijkse look.

10. Strik in het haar

In het najaar was deze trend al in opkomst. Vele mensen droegen een strik in hun knot of staart ter vervanging van de elastiek of gewoon als versiersel. In de lente/zomer van 2020 zullen strikken in het haar echte haartrends worden en zul je dit dus steeds meer gaan zien.

Dat waren dan alle haartrends van 2020. Een goede variatie tussen een messy bun, maar toch ook die blingbling sieraden. Ik kan hier zeker wel wat mee en sommige haartrends zijn echt wel favoriet bij mij. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Wat is jou favoriete haarstijl van de lente/zomer 2020?

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *