Maastricht magazine >
beautyhair

5 Tips om je haren langer te laten groeien

5 Tips om je haren langer te laten groeien
Artikel begint onder de advertentie

Is je haar iets te kort geknipt of ben je gewoon toe aan een langer kapsel? In deze blog geef ik jullie graag wat tips om je haar goed te verzorgen en zo ook wat langer te laten groeien.

Was je haar niet te vaak

We hebben het allemaal wel al vaker gehoord; je haren vaak wassen is niet goed voor je haar. Shampoo reinigt je haar van stylingsproducten, maar ook van je natuurlijke haarvet, wat eigenlijk in je haar hoort. Dit beschermt de huid en houdt het soepel. Dat klinkt allemaal lekker makkelijk, maar niemand wilt met vet haar over straat. Probeer daarom het wassen uit te stellen zo lang als dat lukt, maar als je het gevoel hebt dat je haren vies zijn, was ze dan lekker! In principe zou je in elk geval één tot drie dragen zonder shampoo moeten kunnen.

Enkele tips om het wassen van je haren uit te stellen: blijf zoveel mogelijk met je handen van je haren af en borstel het ook zo min mogelijk. Hiermee verspreid je namelijk het vet van je hoofdhuid door je haren heen. Maak verder niet teveel (of helemaal geen) gebruik van olie en serums want deze maken je haren ook vettig. Verder hebben we tegenwoordig ook de droogshampoos waar we gebruik van kunnen maken tussen de wasbeurten in.

Gebruik wekelijks een haarmasker

Om je haren gezonder te maken kun je er elke week een haarmasker in doen. Masseer het haarmasker er lekker in zodat de hoofdhuid ook gelijk goed gestimuleerd wordt. Door de voeding die in haarmaskers zit hou je je haren gezond, waardoor deze ook weer goed kunnen groeien. Gebruik niet te vaak een haarmasker want dan kunnen je haren er juist vettig uit gaan zien én voelen en dat wil je ook niet (been there). Het is lastig om dit vettige weer uit je haren te krijgen.

Voorkom dat je haar afbreekt

Wil je een mooie bos haar dan horen afgebroken haren daar natuurlijk niet tussen. Er zijn verschillende manieren om dit te voorkomen. Indien nodig dep dan je natte haren droog met een handdoek, wrijf het niet droog. Dit beschadigt namelijk je haar. Het beste kun je een microvezel handdoek gebruiken voor je haar, er zijn hiervan ook speciale haarhanddoeken te koop waar je je haar eenvoudig en snel in kunt wikkelen en laten drogen.

Als je stijl tot golvend haar hebt, borstel je haren dan pas als deze droog zijn. Je haren zijn na het douchen namelijk nog herstellende van de shampoo en/of conditioner waardoor deze nog kwetsbaar zijn. Moet je snel door en kun je niet wachten tot het droog is? Kam het dan door met een grove kam. Heb je krullend haar, dan kun je je haren juist beter borstelen als het nog nat is. Krullend haar beschadigd minder snel en is na het douchen makkelijker door te kammen dan als het droog is.

Gebruik geen elastiekjes met een metaalstukje want deze trekken vaak je haren er uit. Gebruik liever een invisibobble of een scrunchie.

Ga naar de kapper

Alhoewel het niet waar is dat je haar sneller groeit als je naar de kapper bent geweest, moet je er wel voor zorgen dat je géén dode haarpunten krijgt als je mooie lange lokken wilt. Ga dus niet teveel naar de kapper, maar zorg er wel voor dat je gaat voordat de uiteindes dood zijn. Zelf wachtte ik 6 maanden voordat ik weer mijn haren liet knippen, al verschilt dit natuurlijk per persoon. Ik heb mijn punten tussendoor wel nog laten controleren door de kapper. Zodra ik het toch beter kon knippen hebben ze uiteraard echt alleen de puntjes van mijn haar afgehaald.

Neem een satijnen kussensloop

Een satijnen kussensloop is erg aan te raden, deze zorgt er onder andere voor dat je haar minder pluist en dat je minder gespleten haarpunten en klitten krijgt. Een gewone katoenen kussensloop schuren je haren namelijk overheen, wat bij een satijnen kussensloop niet het geval is. Er zijn speciale ‘beauty pillows’ op de markt voor een paar tientjes, maar een satijnen kussensloop voor een paar euro van onze grote vriend Ali doet net zo goed zijn werk.

Dat waren mijn tips. Gaan jullie aan de slag met deze tips, of hebben jullie misschien nog andere goede tips? Laat het ons weten in een reactie!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *