Maastricht magazine >
beautymake-up

De iconische MAC Ruby Woo lipstick

De iconische MAC Ruby Woo lipstick

Ja, ik ben een MAC addict. Hoe makkelijk om me in de etalage van de Bijenkorf in Maastricht in een soort van volledige make-over te gooien. Ik ben nu eenmaal zelf niet zo’n opmaker. En dat is precies wat de Ruby Woo van MAC zo iconisch maakt. Een likje boven en onder en je ziet eruit als een miljoen euro. Daar heb ik zelfs de make-up ladies (uhh, ze doen ook aan make-up mannen) van MAC niet voor nodig.

Artikel begint onder de advertentie

Ruby Woo is de lipstick onder de rode lipsticks (en Phoebe Philo kan het weten)

De lipstick stamt uit de vorige eeuw. Daarmee een klassieker. Toch zeker niet muf. Al is het maar omdat Phoebe Philo de lipstick op de catwalk van Céline vol positioneerde onder het mom: ‘If you go travelling for a year what would you take with you?’

Ruby Woo spices your age

In de Financial Times lees ik dat rode lipstick in bepaalde gevallen een aanslag is op je leeftijd. Make-up artiest Mary Greenwell vertelt dat rode lipstick tussen de 45 en 65 jaar een risico is. Ik denk aan de Adam’s Family. Na de leeftijd van 65 jaar ben je zo eigen dat je met een normale, rode lipstick weer wegkomt. Make-up artiesten, waaronder ook het gezicht achter de Céline show Diana Kendal, dichten de Ruby Woo jeugdige eigenschappen toe, waar zelfs een ‘oudere’ vrouw mee wegkomt.

De kracht van de matte MAC lipstick

Groot voordeel ook, de lipstick trekt niet in lijntjes (liprimpels), zoals sommige lipsticks doen. Blijft dus lekker op z’n plek. Wel met een keerzijde. Dat is dat de matte Ruby Woo na verloop van tijd nogal droog kan aanvoelen. Zelf los ik dat op met de prep + prime van MAC als basis. Grappigste van al? Om op straat te ontdekken dat de Ruby Woo ook hot is bij alles wat jong is. Een lipstick van alle generaties. Hallo Ruby Woo rode lippen!

Ruby Woo lipstick

Foto boven geleend van Sana’s Style Diary. Foto van catwalk Céline met natuurlijk de Ruby Woo rode lipstick. Scroll naar beneden voor verkoopadressen van MAC of bezoek de website om jouw Ruby Woo te shoppen.  

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *