Maastricht magazine >
beautymake-up

Hoe contour je je gezicht op een natuurlijke manier?

Hoe contour je je gezicht op een natuurlijke manier?
Artikel begint onder de advertentie

Het contouren van je gezicht wordt vaak gezien als een heftige make-up look. Maar gelukkig kun je het ook op een andere manier aanpakken. Met de juiste producten is het mogelijk om je gezicht op een natuurlijke manier te contouren.

Persoonlijk heb ik een vrij bol gezicht met weinig contour. Voor mij is het daarom ideaal om schaduwen te creëren met make-up. Ik hou niet van een sterke contour, waarbij je echt dikke strepen ziet. Wel hou ik van de natuurlijke contour, waardoor het lijkt alsof het mijn eigen schaduwen zijn. Wil jij meer leren over hoe je een natuurlijke contour maakt op je gezicht? Lees dan snel verder!

Contouren, contouring, natuurlijke contour, gezichts make-up, make-up

Wat is contouren?

Ik kan mij voorstellen dat als je niet thuis bent in de make-up wereld, je niet goed weet wat contouren precies inhoudt. Contouren is eigenlijk vooral het maken van schaduwen zodat je meer vormen in je gezicht kunt maken. Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat je jukbeenderen meer naar voren komen of om je kaaklijn scherper te maken.

Contour, contouring, make-up, schaduw creëren, bronzer, highlighter, concealer, foundation

Daarnaast heb je het highlighter gedeelte, waarbij je juist delen oplicht die je mooi vindt. Zoals je kunt zien maak je het gezicht langer en scherper, maar zie je geen extreme make-up.

Hoe ga je te werk voor een natuurlijke contour?

Het is belangrijk om eerst een egale basis te creëren voordat je begint met contouren. Een egale basis kun je krijgen door gebruik te maken van foundation en concealer. Mijn voorkeur gaat uit naar de L’orèal true match foundation en een concealer stick voor de oneffenheden. Maar elke foundation die jij fijn vindt is natuurlijk goed. Kies zelf of je voor een dekkend of minder dekkend effect wilt gaan. Ik hou van een natuurlijke make-up look, dus ik wil alleen dat mijn huid er gladder uit ziet en mijn oneffenheden verdwenen zijn.

Wat heb je nodig?

Kijk goed naar je gezicht en definieer waar je jukbeenderen precies lopen. Wat ik vaak doe is een soort ”vissen” gezicht maken om te kijken hoe mijn vorm eruit ziet. Dit is een handige manier omdat je dan gelijk kunt zien op welke plekken je schaduwen wilt creëren.

Vissen gezicht om jukbeenderen schaduwen te creëren, contouring, natuurlijke contour, warme brozner, assige bronzer

Je begint met de assige kleur, pak een klein beetje op de schuine kwast en begin schuin onder je jukbeen tot het kuiltje van je wang. Het beste kun je werken van onder naar boven zodat je niet te ver uitschiet naar je lippen. Een ”te verre” contour creëert juist het tegenovergestelde effect. Daarna kun je net iets onder je kaaklijn een scherpe schaduw creëren, maar pas op dat je geen donkere rand creëert.

Het is afhankelijk van je gezichtsvorm hoe je precies de lijnen zet. Bovenstaande plaatje geeft je hierin een voorbeeld hoe jij je strepen gaat zetten. Nadat je schaduwen hebt gemaakt bij je jukbeenderen en kaaklijn, ga je verder met je neus. Je kunt dit achterwegen laten, omdat het niet altijd een natuurlijk effect geeft. Het kan al snel te veel worden. Gebruik hiervoor ook een dunner kwastje die licht schuin is.

Als je alle lijnen gezet hebt is het allerbelangrijkste; blenden blenden blenden. Alles moet je erg goed blenden, zodat het ook daadwerkelijk schaduwen worden en geen lijnen. Je wilt dat het natuurlijk is, dus net als bij oogschaduw ga je heel zachtjes met je kwast continu de lijnen vervagen.

Is het goed geblend? Breng nog wat warmte aan met je warmere kleur bronzer onder het jukbeen en op de slapen van je voorhoofd bij de haargrens, je kunt het als een 3 vorm aanbrengen tot je kaaklijn. Ten slotte breng je de highlighter aan op je jukbeenderen, midden van je neus, cupidoboogje en op je wenkbrauwbot. Daarnaast kun je verschillende delen oplichten doormiddel van concealer. Dit doe je vaak tussen de wenkbrauwen, op de kin en beetje rondom de neus. Vergeet niet dat je al foundation op hebt, dus hoe meer lagen van concealer erbij, hoe minder natuurlijk het is.

Veel succes met het maken van de natuurlijke contour op jou gezicht.

Natuurlijke contour, contouring, makeup, make-up, foundation, egale huid, natuurlijke make-up

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *