Maastricht magazine >
beautyskincare

Huidverzorging tips voor de zomer

Huidverzorging tips voor de zomer
Artikel begint onder de advertentie

Astronomisch gezien start 21 juni pas de zomer, maar qua temperaturen is de zomer nu al volop begonnen! Hoogtijd om even goed te kijken naar je huidverzorging, want zeker in de zomer willen wij natuurlijk net zo mooi stralen als de zon. Hoewel we gek zijn op de zon, kan dit namelijk ook erg schadelijk zijn voor je huid als je deze niet goed verzorgd. In deze blog delen wij daarom graag een aantal huidverzorging tips met jullie voor de zomer!

Scrubben maar!

Voordat je gaat zonnen is het goed om je huid te scrubben, hiermee verwijder je de dode huidcellen. Door dit te doen voelt je huid weer heerlijk glad en krijg je een mooie, egale bruine tint als je gaat zonnen. Nog een bijkomend voordeel: door het scrubben blijft je kleurtje ook nog eens langer zitten, dubbel feest! Kies voor je gezicht wel voor een fijnere scrub, je huid is hier een stuk dunner en dus ook kwetsbaarder. Let ook op als je huid verbrand is: een verbrande huid kun je beter niet gaan scrubben.

Hydrateer je huid

Door de sterk uitdrogende werking van de zon op je huid, is het belangrijk dat je deze goed hydrateert. Je voorkomt hiermee dat je rimpeltjes krijgt door de zon en zorgt ervoor dat je huid gezond is. Je kunt je huid hydrateren door bijvoorbeeld na het douchen een vocht inbrengende crème op je gezicht en lichaam aan te brengen. Ook serums van onder andere The Ordinary zijn erg goed om je huid te hydrateren. Vergeet ook zeker geen aftersun te gebruiken om je huid te kalmeren na het zonnen.

Kies de juiste zonnebrandfactor

Er zijn veel verschillende factoren zonnebrand verkrijgbaar en het kan daardoor soms lastig zijn om te bepalen welke factor het beste bij jouw huid past. Weet je niet welke SPF (Sun Protection Factor) je moet gebruiken? In een eerdere blog geeft Naomi tips om te bepalen welke zonnebrandfactor past bij jouw huid. Mocht je twijfelen dan kun je het beste voor ‘safe’ gaan en kiezen voor factor 30. Zeker de eerste dagen als je in de zon gaat kun je beter met een hogere factor beginnen. Hoe hoger de factor, hoe langer je ook bent beschermd tegen de zon. Kijk daarnaast ook of de zonnebrand je beschermd tegen zowel UVA- (huidveroudering) als UVB-stralen (verbranden van de huid) en smeer je regelmatig in.

Vermijd de zon als deze op zijn sterkst is

Wanneer de zon op zijn sterkst is, zo tussen 12:00 en 15:00, kan het beter zijn om (regelmatig) de schaduw op te zoeken. Let daarbij wel op dat je in de schaduw niet perse gelijk veilig bent voor de zon: door de weerkaatsing van de UV-stralen kunnen deze je soms nog steeds bereiken.

Blijf voldoende drinken

Naast het hydrateren van je huid door een vocht inbrengende crème of serum aan te brengen, is het voor je huid ook ontzettend belangrijk om voldoende te blijven drinken. Met name door het zweten verlies je veel extra vocht. Om uitdroging te voorkomen is het dan ook nodig om goed gehydrateerd te blijven.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *