Maastricht magazine >
beautyhair

In de rollers bij Vague Coiffure

Vague Coiffure is een begrip in Maastricht. Niet verwonderlijk, want eigenaresse Son Cortenraedt, heeft in bijna twee decennia heel veel Maastrichtse dames gekapt. De kapperszaak is geliefd vanwege kennis en kunnen, maar zeker ook vanwege het aansprekende interieur en gevoel van huiselijke rust. Hoewel ik een uur in de kappersstoel nog altijd ‘een zit’ vind, realiseer ik me dat tal van vrouwen hun wekelijkse bezoekje aan Vague Coiffure als ‘hun momentje’ in de week beschouwen. 

Artikel begint onder de advertentie

IMG_6150 1

Wat ik fijn vind aan Vague Coiffure is in de eerste plaats dat de kapperszaak aan Het Bat op loopafstand van mijn huis gelegen is. Dat voorkomt dat de wekelijkse föhnbeurt een hele onderneming op zich wordt. Ten tweede spreekt de hartelijkheid mij aan. Een warm welkom, een goede planning en vooral niet teveel kapperspraat. En daarbij, en niet onbelangrijk, geven ze gedegen advies.

Zo vraagt Son mij of ik al eerder mijn haar in de plooi heb getrokken door in halfdroog haar rollers in te draaien. Ze geeft richting, stuurt en biedt me alle ruimte om het anders te willen. Daar hou ik van. Ik volg haar advies. Vooral het argument dat ze met de combinatie van rollers en droogkap maximaal gebruik kan maken van de natuurlijke slag in mijn haar, spreekt me aan. Gaaf vind ik het dat Son niet te trots is om mij een compliment te maken over de kleur van mijn haar.

IMG_6156 1

De aanpak met rollers en droogkap resulteert in iets meer volume dan waar ik gewoonlijk de kapper mee verlaat. Leuk vind ik dat mijn haar er niet zo gekapt uitziet. Spannend is de vraag hoe lang deze manier van föhnen houdt. Want ja, mijn haar blijft wispelturig. Niets voor niets zit ik, ondanks dat ik het niet als ‘mijn momentje’ beschouw, met regelmaat bij de kapper in de stoel voor een föhnbeurt.

Je vindt Vague aan Het Bat 8 in Maastricht. Son en haar team zijn harde werkers. Doordeweek al om 8.30 uur geopend. Op zaterdag zelfs om 8 uur. Bezoek de webiste van Vague Coiffure voor meer informatie of het maken van een reservering.

IMG_6151 1

Klik hier voor meer kapperreviews over de wekelijkse föhnbeurt.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *