Maastricht magazine >
beautyskincare

In de salon van Kliniek aan de Maas

In de salon van Kliniek aan de Maas

Wie mij de afgelopen dagen heeft gezien, weet dat mijn bezoek aan de schoonheidssalon van Kliniek aan de Maas geen overbodige luxe is. En toch… na de enzymbehandeling van dr. Zein Obagi en de massage van schoonheidsspecialiste Francis de la Haije ben ik als herboren. Het voelt als een cadeautje.

Artikel begint onder de advertentie

Smeren voor de katse…

Ik kondigde het al voor de zomer aan en eind september was zover: aan de serious anti-aging producten van dr. Zein Obagi (ook bekend als ZO). Ik vond het best een ding. De producten van ZO zijn namelijk sterk. En met sterk bedoel ik echt sterk. Voordeel? Je smeert niet voor de katse… Kortom: de verwachting hoog!

Ik heb een baard van schilfers

Begon ik eind september met de producten van ZO, vind ik het eigenlijk de afgelopen week helemaal niet ZO leuk. Mijn huid zit onder de schilfers. Dr. Zeijen van Kliniek aan de Maas had me al gewaarschuwd. Bovendien had ook een vriendinnetje al aangegegeven dat de producten echt wel even iets met je huid doen. Toch had ik dit niet zien aankomen. Wat dan? Mijn huid reageert heftig op de hoge concentratie retinol. Je weet wel dat magische anti-veroudering stofje. Het stofje dat zich hecht aan je huidcellen en lijntjes en rimpels doet vervagen.

De retinol werkt

Blij dat Camiel Zeijen me meteen na mijn bezoek aan de Kliniek aan de Maas een mailtje stuurde. Me aanmoedigde vooral contact op te nemen bij vragen. In mijn geval geen overbodige luxe. Ik stuur hem een fotootje van mijn schilferige huid (nee, die foto deel ik dus niet op LovestoHave.com). Hij reageert enthousiast: ‘De retinol doet z’n werk!’ Het geeft me een gerust gevoel, maar toch…

Schermafbeelding 2015-10-14 om 12.57.16

Een enzym-peeling van ZO Skin Health. Eerst 5 minuten intrekken, dan het peelen.

‘Blijven smeren. Straks ben je zo blij.’

Als ik aan de mail ben met een bekende die bovendien vooraanstaand beauty-journalist is, besluit ik haar ook de fotootjes van mijn huid te sturen. In eerste instantie reageert ze geschokt, todat ze hoort dat het om de producten van dr. Zein Obagi gaat. Dan schrijft ze: ‘Die producten zijn top. Je reageert nu even heftig, maar blijven smeren. Het is de moeite waard. Straks ben je zo blij.’

Redder in nood

Je begrijpt het al. Ik smeer gewoon stug door. Kwestie van er even doorheen. Om dat te vergemakkelijken, volg ik het advies van Camiel Zeijen op. Een tussentijdse behandeling in de salon. Bij Francis de la Haije in de stoel voor een enzym-peeling van ZO Skin Health. Een peeling die helpt de verhoornde huid te verwijderen. De enzymen doen mijn schilfertjes verdwijnen. Een cadeautje voor mijn huid. En de massage waarmee ze de schoonheidsbehandeling afrondt, is een cadeautje voor mezelf. Feest!

Schermafbeelding 2015-10-14 om 12.58.21

Schoonheidsspecialiste Francis de la Haije. Hier in de weer met het dekbedje dat je tijdens de schoonheidsbehandeling extra warm houdt. Francis is 45+. Tja, die producten van ZO Skin Health doen duidelijk hun werk…

Of je wenkbrauwen verven

Je hoeft overigens niet te schilferen om de stoel van Francis te beklimmen. In de schoonheidssalon van Kliniek aan de Maas kan iedereen terecht. Je hoeft dus geen grootgebruiker te zijn van de producten van dr. Zein Obagi of aan de botox of fillers te zitten. Zelfs voor enkel het verven van je wenkbrauwen ben je welkom. Fijnste van al? Dat het pand van Kliniek aan de Maas blijft betoveren. Het is zo waanzinnig mooi.

Foto van voor en na

Nee, ik deel nog even geen foto van voor en na. Ik ga gewoon door met smeren. En over zo’n twee maanden deel ik het resultaat.

Meer weten? Bezoek de website van Kliniek aan de Maas voor informatie over anti-aging, de salon en producten van Zo Skin Health.

Ook lezen

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *