Maastricht magazine >

 
beautymake-up

Inspiratie voor een feest make-up look

Inspiratie voor een feest make-up look

Elk jaar kijk ik er weer naar uit, mijn make-up look verzinnen voor de feestdagen. Ik ben op zo’n dag soms wel 2 uur bezig met mijn make-up, puur omdat ik het echt leuk vind om nieuwe dingen uit te proberen.

Met de feestdagen kun je echt uitpakken zonder dat het eigenlijk te heftig is. In het dagelijkse leven is mijn make-up look meestal vrij simpel, dus meer reden om tijdens deze dagen uit te pakken toch? Om jullie wat verder op weg te helpen heb ik zelf wat looks gemaakt en ook via Pinterest wat inspiratie opgedaan. In deze blog deel ik deze feestelijke make-up looks graag met jullie.

Make-up look inspiratie met rood/bruin tinten

Rood en bruin tinten zijn echt mijn favoriet wat betreft oogschaduw. Deze kleuren laten echt mijn ogen eruit springen, wat natuurlijk de bedoeling is van een mooie make-up. Zodra ik werk met grijs/zwart krijg ik juist een heel grauwe bedoeling en dat is nou net niet wat we willen voor de feestdagen.

Over het algemeen staan rode en bruine tinten erg mooi bij blauwe en groene ogen. Je kunt hierbij altijd gebruik maken van het complementaire kleurenschema. Kies altijd de tegenovergestelde kleur van jouw oogkleur om je ogen te laten spreken.

Complementaire kleurenschema

Inspiratie make-up look met rood/bruin tinten

Neutrale make-up look voor de feestdagen

Zoals je kunt zien is de eerste look vrij neutraal, ik heb puur gekozen voor rood/oranje tinten met een heel licht zwart randje die ik vervaagd heb. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een diep zwarte eyeliner. Combineer het met een zachte lipstick zoals roze, of pak uit met een dieprode kersen kleur om de look net iets meer pit te geven.

Neutrale make-up look voor de feestdagen

Deze look is iets heftiger met meer gebruik van donkere kleuren, een wing eyeliner en meer diepte in de arcadeboog. Kies niet voor een te donkere lipstick, want dan zul je merken dat je ooglook wegvalt.

Een mooie paarse/rode oogschaduw met een klein tintje glitters door de glittereyeliner in de arcadeboog aan te brengen. Combineer deze ooglook met een dieprode/paarse lipstick of een nude kleur om het wat rustiger te houden.

Inspiratie make-up look met donkere kleuren

Donkere kleuren passen beter bij mensen met een licht getinte huidskleur, donkere huidskleur en soms een lichte huidskleur maar met een donkere oogkleur. Kijk altijd goed uit met donkere kleuren, omdat het snel vaag kan worden. Gebruik daarom altijd goed gepigmenteerde oogschaduw die je niet teveel blend, anders krijgt het al snel een grauwe look.

Een prachtige donkere ooglook, met een mooie glinstering van een combinatie met goud/zilver. Een diep zwarte eyeliner met flinke nepwimpers. Een look die vrij heftig eruit kan zien, als je licht bent en ook een lichte haarkleur hebt. Bij mensen met donkere haren en een donkere huidskleur zal dit echt schitteren en minder heftig overkomen. Probeer wel altijd een mooie egale huid van te voren te creëren, zodat de spotlight echt naar de ogen gericht is.

Feestelijke make-up met een donkere ooglook.

Diepe donkere kersenrode lipstick gecombineerd met bruine en zwarte oogschaduw, een kleine eyeliner met volle wimpers. Eventueel kun je het opfleuren door een glitter aan te brengen op het middelste bewegend ooglid. Vergeet ook niet je sieraden voor een echte blingbling look.

Feestelijk, maar toch naturel

Het kan natuurlijk zijn dat je wel van feestelijke make-up houdt, maar eigenlijk het niet te heftig wilt. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om je ooglook neutraal te houden, maar uit te pakken met een felle/donkere lipstick. Of natuurlijk andersom. Een uitdagende ooglook, maar een neutrale lippenkleur.

Natuurlijke make-up look voor de feestdagen

Een lichte glans op het bewegend ooglid, gecombineerd met een eyeliner met een heel kleine wing. Om de look op te fleuren een mooie dieprode felle lipstick, waardoor je direct een feestelijke look krijgt. Eventueel nog een super glanzende highlighter en jij bent helemaal klaar voor de feestdagen.

Feestelijke make-up look

Ga jij voor de echte feestelijke look of toch meer naturel met een klein feestelijke tintje? Laat het snel weten in de comments hieronder!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *