Maastricht magazine >
make-up

Te hebben budget make-up van Kiko

Te hebben budget make-up van Kiko
Artikel begint onder de advertentie

Op Instagram volg ik beautyblogger Celine Bernaerts. Zij is hair & make-up artist bij House of Orange en actief binnen de internationale fashion industrie. Een paar weken geleden werd ze nog genomineerd voor de Elle Beauty Queen Award voor professionals in de beautywereld. Het is dus een talent. Celine is een opvallende verschijning, vooral vanwege het feit dat ze zelf haar haren helemaal afscheert. Vindt ze gemakkelijk. Haar eigen make-up looks op Instagram zijn prachtig. Niet alleen vanwege de ‘flawless’ make-up, maar ook vanwege haar mooie features: volle lippen en wenkbrauwen én sproetjes. Zij promoot de huidverzorging van Dermalogica en daarnaast tipt ze haar favoriete make-up van dat moment. Die tip is vaak een product van het Italiaanse budget merk Kiko. Zij is in elk geval fan van hun volume mascara en wenkbrauwpotlood. Sinds kort heeft Kiko eindelijk een filiaal in Maastricht geopend. Nu zijn de tips van Celine binnen handbereik.

img_4069

Budget bronzer van Kiko

En toen viel mijn, zo goed als nieuwe, bronzer in stukjes… Hét moment om uit te wijken naar een goed budget alternatief. Gesterkt door de aanbevelingen van Celine, ging ik naar Kiko op zoek naar een mooie bronzer. Zonder glitters, zo natuurlijk mogelijk en vooral niet oranje!!! En dat is gelukt. De Flawless Fusion Bronzer Powder is mooi, maar tot mijn verrassing is de kwaliteit van de doos ook super. Stevig, met spiegel en een sluiting van magneetjes. Ik heb een lichte kleur bronzer (01) genomen, zodat hij ook als poeder gebruikt kan worden. In dat geval wel heel dunnetjes aanbrengen met een zacht kwastje.

lipstift kiko

Kiko, lipgloss en lipstick walhalla

Kiko heeft een uitgebreid assortiment en héél veel voor de lippen. Zij volgen de trends op de voet, dus je vindt er ook matte lipsticks, lipsticks met volume of 3D-effect en nog meer soorten lipgloss. Ik kocht een Velvet Passion matte lipstick en een Creamy Lipgloss in stiftvorm. De lipgloss is mijn favoriet voor elke dag. Ook zonder spiegel kun je snel  een nieuw laagje aanbrengen en deze gloss voelt gewoon fijn aan op de lippen. Is niet plakkerig en blijft redelijk goed zitten. Deze stift hoeft niet te worden geslepen, maar heeft een draaisysteem. Voor de herfst ga ik zeker weer een nieuwe kleur halen. De matte lipstick is toch niet zo mijn ding. Ik doe er dus altijd wat gloss overheen. Maar er is zoveel keuze bij Kiko en vanwege de kleine prijsjes kun je gerust wat experimenteren. Je moet wel voor lief nemen dat het vooral op self service aankomt. En Kiko’s missie is om make-up te maken voor alle vrouwen in alle fases van haar leven, dus laat je niet afschrikken door de harde muziek of de tieners die uitgebreid staan te testen.

Kiko voert geen dierproeven uit. Deze garantie betreft niet alleen de eindproducten, maar ook de geavanceerde grondstoffen die vanaf 2004 worden getest. Foto boven: illustratie van Celine Bernaerts.

Zie ook ontdekking Kiko in Italië in 2011 en Joy’s favo creamy lippotlood van Kiko (die dus ook mijn favoriet is, maar dan in een ander kleurtje).

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *