Maastricht magazine >
beautyhair

Shu Uemura Hair Ceremony bij Meraki

Shu Uemura Hair Ceremony bij Meraki

Hoe ontspannen wil je me hebben? Dit wil je beleven! Een haarceremonie bij Meraki in het Conservatorium Hotel te Amsterdam. Ja, was al fan van award winnig kapper Bert. Het is Bert die me attendeert op de Shu Uemura Ceremony. Een ceremonie voor het haar. Gebaseerd op de Japanse theedrinkkunst. De theeceremonie waarbij tot rust komen en aarden centraal staan. De belofte van Meraki? Hetzelfde doen voor je haar. Tot rust. Gladgestreken. Daarbij is de haarceremonie bovendien een kadootje voor de soul. Een behandeling van ruim anderhalf uur die me onbeschrijfelijk veel energie geeft. Ontspannen en herboren.

Artikel begint onder de advertentie

Is de Japanse theedrinkkunst gecentreerd rondom het in stand houden van een aantal Japanse tradities, de Shu Uemura haarceremonie richt zich op het herstellen en in stand houden van de kwaliteit van het haar. Net als bij de theeceremonie worden een aantal handelingen na elkaar verricht. Zo begint Bradley, één van de volgelingen van Bert, met het ceremonieel borstelen van mijn haar. Met in iedere hand een borstel van Shu Uemura en met een techiek waarbij hij de borstels als klauwen door mijn haar laat glijden, terwijl ik op het bankje lig dat deel uitmaakt van de wasbak. Juist ja, niet zo’n irritante stoel, maar heerlijk ontspannen liggen met je hoofd in de wasbak maakt de kapperszaak in het Conservatorium Hotel alleen al tot een feest. 

Nadat Bradley met de borsteltechniek mijn hoodhuid heeft doen tintelen, komen de attributen voor de haarceremonie erbij, waaronder een houten kam. Een kam die van oudsher de hele nacht in olie weekt om daarmee de doorkambaarheid van het haar te verbeteren. Op het ceremonieplateau naast haarclips tevens shampoo en olie. De haarproducten heeft Bradley met aandacht op mijn haartype en de conditie van mijn haar afgestemd. De shampoo wordt met een foundation sponsje van Shu Uemura op mijn haar aangebracht. Alles bij elkaar kost het wassen zo’n 25 minuten. Dankzij de ultieme massagetechniek werkt het optimaal ontspannend. Gaaf is ook dat ze bij Meraki de hele tijd dezelfde rondjes draaien. Bij het afronden van de laatste fase, waarbij het masker zorgvuldig met een kwast over iedere lok wordt verdeeld, hanteert Bradley duidelijk een andere techniek en zorgt er voor dat ik herboren, met een schoon gevoel en teveel energie me ophef van het te fijne wastafel bankje. Het is de zorgvuldige aandacht waarmee de behandeling wordt verricht die me blij maakt.

Nog blijer verlaat ik uiteindelijk Meraki. Deelde ik eerder al het resultaat van hoe Bert mij voor een feestje föhnde, ook Bradley is een held. Sterker nog, hij föhnt zo stevig dat het volgens mij zelfs na een duik in het zwembad nog in model zit. Hoe fijn, haar in model dat ook nog glanst van gezondheid en veerkracht. Dank jullie wel Bert en Bradley, mijn haar te blij! Geloof dat k zo’n haarceremonie inderdaad iedere maand kan gebruiken!

Conservatoriumhotel_Meraki_haar_Joy Meraki_conservatorium_hotel_Amsterdam Meraki_Amsterdam_fohn

Van links naar rechts: op het wastafel bankje bij Bradley, de ontvangstruimte van Meraki en met geföhnd haar in mijn jumpsuit van Patrizia Pepe.

Je vindt Meraki in het Conservatorium Hotel in de Van Baerlestraat in Amsterdam.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *