Maastricht magazine >
skincare

De wimperlift! Wil je ook gekrulde wimpers?

De wimperlift! Wil je ook gekrulde wimpers?
Artikel begint onder de advertentie

Heb ik net in mijn vorige beautyblog verteld dat ik bang ben voor cosmetische ingrepen, lig ik toch op de behandeltafel. Gelukkig is het niet zo heftig. Ik krijg een Lash Lifting, een wimperlift ofwel een permanente krul voor je wimpers. De wimpers worden dus niet verlengd, zoals bij wimperextensions. Dit is trouwens helemaal de trend: we willen op zijn mooist zijn, maar dan wel zo natuurlijk mogelijk. Een gezonde, stralende huid met mooi gevormde wenkbrauwen en een frisse oogopslag. Zodat je er zonder al te veel make-up toch goed uitziet. Het verven van de wimpers is ook nog bij de Lash Lifting inbegrepen, dus je kunt zelfs je mascara een dagje vergeten.

Een (semi) permanente krul voor je wimpers

Lieve Hayen van ‘LakLak’ en ‘Pimper je wimper‘ stelt me gerust: er kan niets misgaan. Het is een permanentje voor de wimpers, maar je wimpers vernieuwen zich in een cyclus van 6 tot 8 weken. Daarna heb je weer een nieuwe set wimpers, weliswaar zonder krul. Het advies is dan ook om zeker 6 weken te wachten voor een nieuwe Lash Lifting, zodat alle wimpers vernieuwd zijn. Ik kwam trouwens onvoorbereid, want eigenlijk moeten de ogen vrij zijn van make-up en lenzen. Maar dat is snel opgelost. We bespreken nog even een mogelijke allergische reactie op verf. Dan hebben we alles afgevinkt en kan de behandeling starten.

Wimpers liften in 3 stappen

De behandeling duurt ongeveer een uur en ik zoem hier even in op de 3 belangrijkste stappen. De siliconen pads worden op de bovenste oogleden geplakt. Ik heb maatje M, dus een medium sterkte qua krul. Daarna worden de wimpers een voor een op de pads gefixeerd. Dan komt lotion 1 op de haarwortels van de wimpers om te ontkrullen. Lotion 2 zorgt ervoor dat de gewenste krul erin komt, in de vorm van de siliconen pad. En als laatste worden de wimpers geverfd. Daarna worden de pads voorzichtig verwijderd en de wimpers in model geborsteld. Het is even wennen, als ik mijn ogen na een uur weer mag opendoen. Ik voel de wimpers tegen mijn huid aan tikken.

Vaarwel wimperkrultang

De eerste 24 uur mag je niet met water of mascara aan je ogen komen. Dat is geen straf want de krul en de verf doen hun werk. Ik ben heel blij met mijn gekrulde wimpers, want ik ben geen fan van de wimperkrultang. Heb je rechte of naar beneden staande wimpers, dan is deze behandeling zeker een aanrader. Lieve helpt je goed door de behandeling heen. Ze legt elk stapje uit en je voelt aan alles dat ze al een ruime ervaring heeft met het aanbrengen van wimperextensions. Bovendien vindt ze het een uitdaging om dit precisiewerkje uit te voeren. Wil je ook een wimperlift? Er loopt nu een leuke kortingsactie! Wil je meer weten? Op de website van Pimper je Wimper in Maastricht staat een uitgebreide Q&A!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *